Breaking news

καιρός ζέστη καύσωνας
A

«Πέφτει» ελάχιστα η θερμοκρασία σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας, ωστόσο σε ορισμένα σημεία θα φτάσει τοπικά μέχρι και τους 38 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά, θα παραμείνει όμως σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα κεντρικά και τα νότια και θα φτάσει κατά τόπους, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 37 και τοπικά πιθανόν 38 βαθμούς Κελσίου και στις στα παραθαλάσσια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε ενδέχεται στα γύρω ορεινά να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη χώρα, οι περιοχές όπου το θερμόμετρο θα δείξει μέχρι και 38 βαθμούς Κελσίου είναι η Ανατολική Στερεά, η Εύβοια η Ανατολική Πελοπόννησος και η Θεσσαλία.

Ο καιρός αύριο

Αύριο, Πέμπτη 6 Ιουνίου, θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε όλα τα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία παρόλο που θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα νότια και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 33 με 35 βαθμούς και στην ανατολική Στερεά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις