Breaking news

 Europa Conference League
A

Χθες, ο Ολυμπιακός έγραψε την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Προηγήθηκε με 1-0 της Φιορεντίνα στον τελικό του Europa Conference League και κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο για ελληνικό σύλλογο.

Οι Ερυθρόλευκοι του απίθανου Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν συγκλονιστικοί για ακόμα ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Και στο πιο μεγάλο ματς της 99χρονης ιστορίας του συλλόγου, ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο τη ραψωδία τους. Στην κατακόκκινη και παθιασμένη OPAP Arena, όπου βρέθηκαν περίπου 20.000 φίλοι του Ολυμπιακού, γράφτηκε το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό έπος από καταβολής ελληνικού ποδοσφαίρου σε επίπεδο συλλόγων και το δεύτερο μετά την κατάκτηση του Euro απ' την Εθνική Ελλάδας το 2004.

Συνολικά 53 χρόνια μετά την παρθενική παρουσία του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971, ο Ολυμπιακός όχι μόνο έγινε η δεύτερη ελληνική ομάδα που συμμετείχε σε ευρωπαϊκό τελικό αλλά έφτασε εκεί όπου δεν είχε πατήσει κανείς: στην κορυφή.

Ο Ελ Κααμπί ως... από μηχανής θεός

Και το έκανε με συγκλονιστικό τρόπο! Έπειτα από ένα παιχνίδι με τρομερό σασπένς και αγωνία που έληξε ισόπαλο 0-0 στο 90λεπτο,  ήρθε ως από μηχανής θεός ο φοβερός και τρομερός Ελ Κααμπί σκοράροντας για 14η φορά στα Κύπελλα Ευρώπης εφέτος! Το 19ο ευρωπαϊκό ματς του Ολυμπιακού ήταν και το καλύτερο καθώς οι Πειραιώτες κατέκτησαν το Conference League.

Ο μαέστρος αυτής της ιστορικής επιτυχίας Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ όχι μόνο οδήγησε την ομάδα του στην πιο μεγάλη επιτυχία της αλλά εγραψε και ο ίδιος ιστορία καθώς έγινε μόλις ο δεύτερος προπονητής στην ιστορία που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο δύο συνεχόμενες σεζόν με διαφορετικές ομάδες. Πέρυσι σήκωσε το Europa League με τη Σεβίλλη και εφέτος, σήκωσε το Conference με τον Ολυμπιακό. Το είχε ξανακάνει μόνο ο Ράφα Μπενίτεθ με τη Βαλένθια το 2004 (UEFA) και τη Λίβερπουλ το 2005 (Champions League).

Την ώρα που στην OPAP Arena στήθηκε ένα ξέφρενο πάρτι, στην απέναντι πλευρά η Φιορεντίνα, ζούσε το... δράμα της για δεύτερη σερί σεζόν. Έφτασε και πάλι στον τελικό όπως την περασμένη σεζόν και έχασε τον τίτλο και πάλι με δραματικό τρόπο. Πέρυσι ήταν στο φινάλε του 90λεπτου, εφέτος στο φινάλε της παράτασης. Η ομάδα της Φλωρεντίας έμεινε δίχως ευρωπαϊκό τίτλο για ακόμα μία σεζόν καθώς κατέκτησε για πρώτη και τελευταία φορά το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1961.

Η ιστορική στιγμή της απονομής

Ο συγκινημένος Κώστας Φορτούνης, ως αρχηγός, είχε την τιμή και τη χαρά να παραλάβει τελευταίος το μετάλλιό του και να σηκώσει ψηλά στον ουρανό τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο του Ολυμπιακού αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο...

Το «ερυθρόλευκο» πάρτι των θριαμβευτών στα αποδυτήρια

Μετά την απονομή του τίτλου στον αγωνιστικό χώρο και τον γύρο θριάμβου που ακολούθησε μπροστά στους οπαδούς τους, οι πανηγυρισμοί συνεχίστηκαν στα αποδυτήρια του γηπέδου, όπου οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν το γλέντι...

Και μετά... έγινε η νύχτα μέρα στον Πειραιά

Το «κόκκινο γλέντι» συνεχίστηκε στον Πειραιά, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να φτάνουν εκεί στο ανοιχτό λεωφορείο που διέσχισε τη Συγγρού με προορισμό το λιμάνι! Οι οπαδοί τούς περίμεναν ήδη εκεί και περίπου στις 4:45 τούς υποδέχθηκαν!

Το ethnos.gr στο Δημοτικό Θέατρο που «βάφτηκε κόκκινο»
Το ethnos.gr στο Δημοτικό Θέατρο που «βάφτηκε κόκκινο»

Η άφιξη των κατακτητών

Το ethnos.gr στο Δημοτικό Θέατρο που «βάφτηκε κόκκινο»

Η γιορτή κράτησε έως περίπου τις 6:00, με πάνω από 100.000 άτομα.

Το ethnos.gr στο Δημοτικό Θέατρο που «βάφτηκε κόκκινο»

«Κάναμε έναν άθλο, σας ευχαριστώ όλους. Να αγαπάτε αυτή την ομάδα με την καρδιά σας», είπε ο αρχηγός του Ολυμπιακού Κώστας Φορτούνης από την εξέδρα που είχε στηθεί στο Δημοτικό Θέατρο, σηκώνοντας το ευρωπαϊκό κύπελλο και υπό τους ήχους του «We are the champions».

Από τον κόσμο αποθεώθηκε και ο προπονητής Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, που έκανε «όλε-όλε» την ώρα που ήταν πάνω στην εξέδρα.

Διαβάστε επίσης: 

Οι ταινίες της εβδομάδας: Ο Λάνθιμος με τις «Ιστορίες Καλοσύνης» συναντά τον Μίλερ με τον Mad Max 5

Κοινωνικός Τουρισμός: Ανοίγει η πλατφόρμα για δωρεάν διακοπές - Οι δικαιούχοι

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις