Breaking news

Καιρός: Έρχεται η «ψυχρή λίμνη» - Πού θα σημειωθούν καταιγίδες
A

Βροχοπτώσεις, κατά τόπους έντονες, αναμένονται το Σαββατοκύριακο λόγω του φαινομένου της «ψυχρής λίμνης», το οποίο σύμφωνα με τους μετεωρολόγους προκαλεί απότομες μεταβολές του καιρού.

Μετεωρολόγοι και ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, είχαν προειδοποιήσει για το φαινόμενο το Σαββατοκύριακο. Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο και την Κυριακή δείχνει βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας και θερμοκρασίες μια ανάσα από τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Αρχικά γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα, ενώ από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Στα ηπειρωτικά και σταδιακά στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα ενταθούν.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και στα νότια Δωδεκάνησα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 27 με 30 και στη νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ από  το μεσημέρι αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3, από το μεσημέρι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 και τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει από τους 19 έως τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται επίσης γενικά αίθριος καιρός, που από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανόν κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Την Κυριακή 26 Μαΐου, στη Θράκη και τη βορειοανατολική νησιωτική χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη Ελλάδα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και μετά το μεσημέρι στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά - βορειοδυτικά με βαθμιαία βελτίωση από τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Τη Δευτέρα 27 Μαΐου, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά με πιθανότητα να σημειωθούν τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Βελτίωση θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση τις βραδινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις