Breaking news

Καιρός
A

Αλαλούμ επικρατεί με την πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο, καθώς πολλοί μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για «ψυχρή λίμνη» και βροχές μέχρι και στην Αττική. Στη σημερινή πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας υπάρχουν όντως βροχές αλλά κυρίως στην Μακεδονία, στα κεντρικά ηπειρωτικά και σταδιακά στο Ιόνιο και την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα. Η θερμοκρασία θα κάνει «βουτιά» αλλά μικρή καθώς σε ορισμένες περιοχές θα αγγίξει τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στην ανατολική Μακεδονία μικρής διάρκειας καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στην περιοχή των Δωδεκανήσων τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και βόρεια και μικρή πτώση στα ανατολικά και νότια. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 28 με 30 και στη νησιωτική χώρα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική σήμερα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το μεσημέρι στα νότια νότιοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι - απόγευμα οπότε είναι πιθανόν στα γύρω ορεινά να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε live την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων:

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Αύριο, Σάββατο 25 Μαΐου, αρχικά γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στη Μακεδονία και τα κεντρικά ηπειρωτικά και σταδιακά στο Ιόνιο και την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Στα βόρεια, κυρίως ορεινά, θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις βραδινές ώρες θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Στο Ιόνιο, τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 24 με 26 και τοπικά τους 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 28 και τοπικά στα νότια τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 26 Μαΐου, στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στα δυτικά - βορειοδυτικά, τα κεντρικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στην Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις