Breaking news

Covid 19
A

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για τα δύο ύποπτα κρούσμα που ήρθαν από τη Νότια Αφρική και εξέταζε τις δύο τελευταίες ο ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας. 

Οι δύο πολίτες, που σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασαν στη χώρας μας από τη Νότια Αφρική πριν την ισχύ των μέτρων απαγόρευσης, είναι θετικοί από την παραλλαγή Όμικρον.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον εμφανίστηκε πριν από λίγες ημέρες στην Κρήτη, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, τα δύο περιστατικά δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Ο κ. Πλεύρης παράλληλα έκανε νέα έκκληση προς όλους για εμβολιασμό, ώστε να θωρακιστούν έναντι του κορονοϊού, λόγω και της έλευσης της μετάλλαξης Όμικρον, «η οποία πρέπει να πούμε στους πολίτες ό,τι είναι ήδη στην Ελλάδα, αυτό πρέπει να το αντιληφθούν οι πολίτες. Είναι μια μετάλλαξη του κορονοϊού, έχουμε δει και από τις προηγούμενες μεταλλάξεις ότι τα εμβόλια παίζουν σημαντικό ρόλο. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε τα στοιχεία για την επικινδυνότητα και την μεταδοτικότητα αυτής της μετάλλαξης».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις