Breaking news

Τουρισμός για όλους 2024: Τέλος χρόνου για τα voucher έως 400 ευρώ
A

Λήγει η προθεσμία των αιτήσεων του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2024», για τη χορήγηση voucher αξίας έως 400 ευρώ, με τους δικαιούχους που καλύπτουν τα κριτήρια, να έχουν δικαίωμα να υποβάλουν την αίτηση τους μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 1 Απριλίου και ώρα 23:59.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι δικαιούχοι θα μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το υπουργείο Τουρισμού και στοχεύει στην ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού για το 2024, με συνολικό προϋπολογισμό 25.694.539,89 ευρώ.

Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια του προγράμματος

Το πρόγραμμα που αποτελεί την αναβαθμισμένη ψηφιακή εκδοχή του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2022», προβλέπει:

1. Αυξημένη επιδότηση 200 ευρώ ανά δικαιούχο (από 150 ευρώ που προβλέπονταν στο προηγούμενο Πρόγραμμα),

2. Ποσό ύψους 300 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα:

  • άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης δήλωσης φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022,
  • έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022. Σημειώνεται ότι η επίκληση της ύπαρξης του ανωτέρω αριθμού τέκνων για τη λήψη της επαυξημένης ενίσχυσης είναι δυνατή άπαξ.
  • συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31 Δεκεμβρίου 2022, που πληρούν τις οριζόμενες στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και πρόσκληση προϋποθέσεις.

3. Παράλληλα, υπάρχει ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 400 ευρώ για ΑμεΑ με αναπηρία από 67% και άνω και δικαιούχους με τέκνα ΑμεΑ με αναπηρία από 67% και άνω.

Επιπλέον, προβλέπεται:

  • Ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του ποσού της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.ά.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς,.
  • Άμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και στις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.
  • Ανάλωση του ποσού εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2024, ώστε να υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Αίτηση για το πρόγραμμα θα μπορούν να υποβάλουν πολίτες που πληρούν τα κάτωθι εισοδηματικά κριτήρια:

ΑΤΟΜΙΚΟ (ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΓΑΜΑ Ή ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΗΡΕΙΑΣ) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ (ΕΓΓΑΜΟΙ ΚΑΙ ΜΕΡΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ)
ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ € 19.000 € 31.000
ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ € 20.500 € 32.500
ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ € 22.000 € 34.000
ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ € 24.000 € 36.000
ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΕΚΝΑ € 29.000 € 41.000

Βήμα - βήμα η διαδικασία της αίτησης στο gov.gr

Αρχικά για να κάνετε την αίτησή σας πρέπει να μπείτε στην ειδική πλατφόρμα το gov.gr.

Αμέσως μετά:

  • Συμπληρώνετε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε.
  • Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος - ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.
  • Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
  • Συμπληρώνετε και δηλώνετε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Για να κάνετε αίτηση στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» 2024, καλείστε να συνδεθείτε στην πλατφόρμα εδώ, στο gov.gr. 

Ποιοι μένουν εκτός προγράμματος

Στο νέο πρόγραμμα δεν μπορούν να λάβουν μέρος:

  1. Οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2024 της ΔΥΠΑ, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι,
  2. Οι κληρωθέντες του α’ κύκλου του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους για τα έτη 2022 - 2025», ήτοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2022» ανεξαρτήτως αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι.

Το μήνυμα που θα δείτε αν πάτε να... «κλέψετε»

Οι ανωτέρω λοιπόν, υποψήφιοι, αποκλείονται από το πρόγραμμα λόγω της συμμετοχής τους σε άλλα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.

Εάν λοιπόν κάποιος σκεφτεί ότι μπορεί να «κλέψει» το σύστημα και να υποβάλει αίτηση, θα δει στην οθόνη του υπολογιστή του το παρακάτω μήνυμα

Τουρισμός για όλους
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις