Breaking news

«Κοκτέιλ» ζέστης, βροχής και αφρικανικής σκόνης σήμερα στη χώρα
A

Αλλάζει ξανά το σκηνικό του καιρού μετά από τις ανοιξιάτικες θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών. Οι καλές καιρικές συνθήκες υποχωρούν από το απόγευμα, δίνοντας τη θέση τους σε έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες, τα οποία θα είναι ισχυρά από νωρίς το απόγευμα στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών) και από το βράδυ στη δυτική Στερεά.

Σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), σήμερα, Τρίτη 12 Μαρτίου αναμένονται, στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα, αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και τα δυτικά και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν τις πρωινές ώρες νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα παρουσιαστούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ανέλθει από τους 7 έως τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο, Τετάρτη 13 Μαρτίου

Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Πέμπτη, 14 Μαρτίου

Στα ανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς στο Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά ηπειρωτικά και πιθανώς να σχηματιστεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις