Breaking news

Ανοιξιάτικος καιρός στην Αθήνα
A

Ανοιξιάτικος θα είναι και πάλι ο καιρός το Σαββατοκύριακο στη χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει μέχρι και τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, σήμερα, Παρασκευή 8 Μαρτίου, στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στις Σποράδες, την Εύβοια και τις Κυκλάδες, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από νωρίς το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά, οπότε είναι πιθανό στα κεντρικά και βόρεια ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Στα βόρεια θα φτάσει τους 12 με 14 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τους 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. 

Στην Αττική σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα, η ΕΜΥ προβλέπει λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Αύριο, Σάββατο 9 Μαρτίου, η ΕΜΥ προβλέπει γενικά αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα με πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 12 με 14 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα δυτικά αρχικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο νότιο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή 10 Μαρτίου η ΕΜΥ προβλέπει λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι αρχικά 4 με 6, από το μεσημέρι 6 με 7 και το βράδυ τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Στα νοτιοανατολικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, ενώ από το μεσημέρι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις