Breaking news

Ιερά Σύνοδος
A

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα στις 10:00 το πρωί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με μοναδικό θέμα στην ατζέντα των εργασιών της, τη θεσμοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. Η εγκύκλιος με την απόφαση που θα λάβουν οι ιεράρχες θα αναγνωστεί στους ναούς την Κυριακή.

Την εισήγηση θα κάνει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος ως Πρόεδρος της ειδικής Συνοδικής επιτροπής Βιοηθικής και θα αναπτύξει τις θεολογικές και επιστημονικές διαφωνίες της εκκλησίας. Αμέσως μετά οι ιεράρχες θα συζητήσουν διεξοδικά και στο ανακοινωθέν που θα εκδοθεί θα εκφράζεται ξεκάθαρα η θέση της εκκλησίας.

Η απόφαση της Συνόδου, με τη μορφή εγκυκλίου αναμένεται να διαβαστεί  σε όλους τους ναούς την ερχόμενη Κυριακή ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα σταλούν και επιστολές προς τους βουλευτές που θα αποτυπώνονται οι  λόγοι που η εκκλησία είναι αντίθετη.

Καθόλου ψύχραιμες οι αντιδράσεις

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εκκλησία της Ελλάδας αντιδρά χωρίς να επιδείξει καμία ψυχραιμία σε καίρια θέματα που αφορούν την κοινωνία. Φαίνεται πως η εκκλησία αδυνατεί ακόμα και σήμερα να συμβαδίσει με την κοινωνία της ισότητας και της συμπερίληψης. Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, ο οποίος πρότεινε να γίνει δημοψήφισμα για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες οι αντιδράσεις αναμένεται να κλιμακωθούν και δεν είναι απίθανο να δούμε ακραίες συμπεριφορές από ιερείς αλλά και πιστούς που αντιδρούν στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία δηλώνει πως δεν νομοθετεί η εκκλησία, αλλά το κράτος. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις