Breaking news

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
A

Να γίνει δημοψήφισμα για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών πρότεινε, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την τελετή εγκαινίων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης.

Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια διευκρίνισε ότι η συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό ήταν για άλλο θέμα και ότι την επίσημη θέση της Εκκλησίας για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, θα την ακούσουμε την Τρίτη.

«Έγινε συνάντηση με τον πρωθυπουργό αλλά αφορούσε άλλο θέμα, για τα ακίνητα, την Τρίτη που θα συνεδριάσουμε θα ακούσετε την επίσημη θέση της εκκλησίας» επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δηλώσεις του κατά την τελετή των εγκαινίων.

«Η εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, τι κοινωνία θέλουμε;» είπε, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι «θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα».

Τον Φεβρουάριο η ψήφιση του νομοσχεδίου

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σημερινή συνέντευξή του στο Bloomberg αναφέρθηκε και στο θέμα του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια λέγοντας ότι είναι αισιόδοξος ότι θα γίνει ελληνικός νόμος. Πρόσθεσε ότι έχει πει ανοιχτά ότι επειδή είναι σημαντικά ζητήματα για ορισμένους πολίτες δεν έχει επιβάλει πειθαρχία στο κόμμα του.

Όπως είπε «το θέμα της ισότητας στο γάμο θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο και μετά από δημόσια διαβούλευση θα παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο. Και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνει ελληνικός νόμος στις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου».

«Μέχρι τώρα έχουμε μια υγιή συζήτηση. Εξηγούμε το ζήτημα για την ισότητα στο γάμο και πρέπει να προστατέψουμε τα δικαιώματα των παιδιών που ήδη υπάρχουν. Είναι μια πραγματικότητα. Και εν τέλει πιστεύω ότι αυτό θα πρέπει να αποτελέσει αποτέλεσμα νομοθετήματος του ελληνικού κοινοβουλίου», είπε.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις