Breaking news

βρέφος
A

Διώκεται ποινικά για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση η 37χρονη κατηγορούμενη για τον θάνατο του 6 μηνών βρέφους της, στο Μακροχώρι Ημαθίας.

Η 37χρονη οδηγήθηκε στο δικαστικό μέγαρο, όπου της απαγγέλθηκε η κατηγορία για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί. Η νέα ημερομηνία για την απολογία της είναι η Παρασκευή 12 Ιανουαρίου.

Έγινε η κηδεία του βρέφους

Η κηδεία του βρέφους έγινε σήμερα το μεσημέρι στον ναό του Αγίου Γεωργίου, χωρίς να τελεστεί εξόδιος ακολουθία, καθώς το παιδί ήταν αβάπτιστο. Ο ιερέας διάβασε μία ευχή και στη συνέχεια έγινε η ταφή στο νεκροταφείο του χωριού.

Στην τελετή υπήρξαν απρόοπτα καθώς ο πατέρας του βρέφους επιχείρησε να βρεθεί στην κηδεία αλλά οι γονείς της 37χρονης καθώς και άλλοι συγγενείς δεν του το επέτρεψαν και μάλιστα τον υποχρέωσαν να φύγει από την εκκλησία και το νεκροταφείο.

Στο σημείο βρέθηκαν και αστυνομικοί, οι οποίοι όμως δε χρειάστηκε να επέμβουν.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα για το βρέφος 

Από κάταγμα στο κρανίο προέκυψε ο θάνατος του 6μηνών μωρού που φέρεται να πέθανε μετά από ξυλοδαρμό για τον οποίο κατηγορείται η μητέρα του, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, κατά τη νεκροψία-νεκροτομή του μωρού διαπιστώθηκε ότι υπέστη κάταγμα κρανίου, ενώ έφερε πολλαπλές κακώσεις μόνο στο πρόσωπο και στη στοματική κοιλότητα.

Από την ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψε στραγγαλισμός του βρέφους. Η μητέρα του φέρεται να το σκότωσε με τα ίδια της τα χέρια χτυπώντας το, ίσως και με μπιμπερό. Τέλος σημειώνεται ότι η βίαιη επίθεση της μητέρας διήρκησε μερικά λεπτά και στο νοσοκομείο απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατος του μωρού.

Το χρονικό του αποτρόπαιου περιστατικού 

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη χθες το μεσημέρι, μπροστά στα μάτια των δύο μεγαλύτερων παιδιών της, 6 και 7 ετών. Τα δύο ανήλικα βγήκαν έντρομα από το σπίτι ειδοποιώντας τον παππού και τη θεία τους, που μένουν σε απέναντι κατοικία. Το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας, όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε.

Η γυναίκα, νοσηλεύτρια στο επάγγελμα, φαίνεται ότι ήταν σε διάσταση από τον σύζυγό της τον τελευταίο μήνα, αλλά και φέρεται να είχε διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως μπορεί να είχε και επιλόχειο κατάθλιψη. 
 
«Δεν το έκανα εγώ. Το έκανε ο έξω από εδώ» φέρεται να ήταν τα πρώτα λόγια της 37χρονης μητέρας που κατηγορείται ότι σκότωσε το 6 μηνών μωρό της στη Βέροια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, όταν ρωτήθηκε για τον θάνατο του μωρού της και για το αν το πρόσωπό του ήταν τρομακτικό, εκείνη φέρεται να απάντησε ότι ήταν «όμορφο». 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις