Breaking news

ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ
A

Ιδιαίτερα αιχμηρό ήταν το σχόλιο που έκανε η Έλενα Ακρίτα, η οποία αναρωτήθηκε εάν η Σάσα Σταμάτη θα περάσει αυτόφωρο για την πράξη της.

"Εκεί που καταντήσαμε, θα λέμε "Έλληνας δημοσιογράφος" και θα εννοούμε τον Φουρθιωτη και τη Σταμάτη. Και θα φταίμε όλοι γι’ αυτό. Υ. Γ. Αλήθεια η κ. Σταμάτη δεν θα περάσει αυτόφωρο; Το 24ωρο δεν έχει λήξει ακόμα" έγραψε χθες στο Facebook.

Παράλληλα σε συνέντευξή του στο Sputnik ο Χριστόφορος Ζαραλίκος δηλώνει «ούτε ήρωας είμαι, ούτε μάγκας. Αλλά δεν φοβάμαι και δεν εκφοβίζομαι» αναφερόμενος στο επεισόδιο που έγινε στο θέατρο Καρέζη με τη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη κι ομάδα ατόμων να ανεβαίνουν στη σκηνή την ώρα που γινόταν σατιρική αναφορά στον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Και ούτε πρόκειται να αλλάξω ή να κόψω έστω μια λέξη από το κείμενο της παράστασής μου» προσθέτει ο καλλιτέχνης.

«Κάνω αυτή τη δουλειά 25 χρόνια. Και ούτε για αστείο δεν έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο. Να ανεβαίνουν στη σκηνή μπράβοι» προσθέτει, διευκρινίζοντας ότι δεν τον προπηλάκισαν «οι δυο φουσκωτοί που συνόδευαν την κυρία που εμφανίζεται σε μεσημεριανά πάνελ κι ανέβηκε ουρλιάζοντας στη σκηνή για να μας πει ότι “δεν λέω τα καλά που έχει κάνει ο κ. Μαρινάκης στη Μάνδρα”. Όμως ο ένας από τους μπράβους είχε το χέρι του στην τσέπη και ο άλλος σε ένα τσαντάκι. Τέτοιους τύπους τούς έχουμε δει σε μαγαζιά νύχτας και τους ξέρουμε».

«Είναι σαφές ότι είχε έρθει επί τούτου η κυρία αυτή για να το δημιουργήσει» διατείνεται ο κωμικός,  επαναλαμβάνοντας ότι «θα συνεχιστεί παρόλα αυτά να γίνεται η αναφορά στον κ. Μαρινάκη».

«Γιατί να πρέπει να φοβάμαι τον κ. Μαρινάκη;» ρωτά ρητορικά. «Πάντα κάνω σάτιρα. Δεν θα φιμωθώ τώρα κι ας ήταν στημένο αυτό που έγινε» αναφέρει.

Προσπάθεια φίμωσης της ελευθερίας της έκφρασης, προσθέτει, είναι «μόνιμη και ασταμάτητη στη χώρα».

«Αλλά άλλο αυτό κι άλλο να ανεβαίνει κάποιος στη σκηνή του θεάτρου με φουσκωτούς. Προφανώς και δεν πρόκειται να δώσω λόγο σε κανέναν για τι λέω στην παράστασή μου. Δεν έχω δώσει ποτέ. Το κείμενο της παράστασης έχει ροή, δεν είναι κάτι αποσπασματικό. Και δεν μπορεί να κοπεί κάτι. Μιλάμε για τη Δικαιοσύνη, τη Φιλοσοφία, τη Δημοκρατία, που εμείς ανακαλύψαμε, το Βατοπέδι, υπάρχουν ατάκες του Μητσοτάκη, της Λινού που λέει αδιανόητα αντιεπιστημονικά πράγματα».

Πρόκειται για σάτιρα. Και σάτιρα κάνει πάντα, τονίζει. «Έχει τύχει να διαμαρτυρηθούν θεατές και να φύγουν» παραδέχεται ο κ. Ζαραλίκος. «Αλλά αυτό που έγινε χτες είναι πρωτοφανές. Μπράβοι να ανεβαίνουν σε μια σκηνή 50 μέτρα από τη Βουλή όπου έχει έντονη αστυνομική παρουσία! Δεν φοβούνται;»

Η παράσταση μετά το συμβάν συνεχίστηκε πάντως κανονικά. «Το κοινό βοήθησε εχτές να απομονωθούν και να αποχωρήσουν η κα Σταμάτη και οι συνοδοί της. Αρχίσαν να τους γιουχάρουν και τους πετάξαν έξω. Σκοπός τους ήταν να χαλάσουν την παράσταση. Δεν το κατάφεραν» καταλήγει ο κωμικός, ξεκαθαρίζοντας: «Δεν ξέρω ποιος τους έβαλε να το κάνουν και τι κίνητρα είχαν. Ούτε και με νοιάζει όμως».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις