Breaking news

Νέα Σμύρνη: Απολογείται την Παρασκευή ο 18χρονος που σκότωσε τον αδερφό του
A

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί αύριο, Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, ζήτησε και έλαβε ο 18χρονος, ο οποίος πάνω σε καβγά, σκότωσε με ψαλίδι τον 16χρονο αδελφό του μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη.

Σε βάρος του 18χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία, ενώ κρατείται στη ΓΑΔΑ στον 7ο όροφο και προετοιμάζει την απολογία του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως έγινε γνωστό, από τις καταθέσεις, προκύπτει ότι τα δύο αδέλφια μάλωσαν αρχικά για ασήμαντη αφορμή (ο μικρός είχε πάρει μια μπλούζα του μεγάλου χωρίς να τον ρωτήσει).

Παρά τις προσπάθειες της μητέρας και της γιαγιάς τους για να τους ηρεμήσουν, άρχισαν να χτυπούν ο ένας τον άλλον με γροθιές και κλωτσιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είναι σεσημασμένος για ληστείες, ενώ τον Αύγουστο του 2022 τα δύο αδέλφια είχαν συλληφθεί και οδηγηθεί στην αστυνομία για ενδοοικογενειακή βία με αφορμή πάλι τα ρούχα.

Ο καβγάς κλιμακώθηκε, όταν ο 18χρονος βρήκε ένα ψαλίδι στην κρεβατοκάμαρα και κυνήγησε τον 16χρονο αδελφό του, ο οποίος προσπάθησε να κρυφτεί στον χώρο του σαλονιού κλείνοντας την πόρτα.

Ο κατηγορούμενος άνοιξε τη διαχωριστική πόρτα του σαλονιού και με το ψαλίδι τραυμάτισε σοβαρά στο στήθος τον αδελφό του.

Μητέρα 18χρονου «Το παιδί μου δεν είναι εγκληματίας»

Μιλώντας χθες στο MEGA, η μητέρα εμφανίστηκε συντετριμμένη και χαρακτήρισε «ψευδείς κατηγορίες» όλα όσα άκουσε. «Ο γιος μου δεν ήταν αναμεμειγμένος με τίποτα από αυτά, δεν είχε εμπλακεί με τον αδερφό του με σιδηρογροθιές. Αυτό που συνέβη ήταν ένα ατύχημα. Τα παιδιά μου τσακώθηκαν, όλα έγιναν σε έναν τσακωμό», τόνισε.

«Το ένα μου παιδί πέθανε και το άλλο μου κινδυνεύει να μπει στη φυλακή. Ήταν ένα ατύχημα που κανείς δεν μπορούσε να αποσβήσει. Ζητώ από την δικαιοσύνη την επιείκειά της, το παιδί μου δεν είναι εγκληματίας», είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε:

«Είναι ένα παιδί που χρήζει βοήθειας. Δεν μπορείτε εσείς να το καταδικάσετε και να το κλείσετε μέσα. Πρέπει να είστε επιεικείς σαν κοινωνία και να βοηθήσετε τα παιδιά που έχουν ανάγκη και όχι να τα στοχοποιείτε

Τέλος, επεσήμανε πως ήταν πάντα κοντά στα παιδιά και συμπλήρωσε πως «αυτή ήταν μία κακιά στιγμή». «Για μία μπλούζα τσακώθηκαν. Τίποτα άλλο δεν συνέβη, όλα ήταν ένα ατύχημα, κανένας δεν είναι εγκληματίας, κανείς δεν είναι δολοφόνος», κατέληξε.


 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις