Breaking news

Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού
A

Λίγο την Χριστουγεννιάτικη περίοδο των εορτών, αύξηση φαίνεται να έχουν παρουσιάσει τόσο τα κρούσματα κορονοϊού και γρίπης στη χώρα, καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι εμβολιασμοί που έχουν πραγματοποιηθεί δεν αρκούν για την προστασία των ευπαθών ομάδων.

Η επιδημία της γρίπης, φαίνεται να έχει ξεκινήσει και επισήμως στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η τελευταία έκθεση επιτήρησης του ΕΟΔΥ, έχει παρατηρηθεί αύξηση κρουσμάτων και νοσηλείες κορονοϊού στα νοσοκομεία όλης της χώρας, με τις εισαγωγές ασθενών σε απλές κλίνες να πλησιάζουν τις 1.000 (991 για την ακρίβεια).

Ειδικότερα παρατηρείται αύξηση κατά 153, συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για τα κρούσματα της γρίπης.

Τις τελευταίες ημέρες, τα θετικά τεστ ξεπέρασαν το ποσοστό του 10%, κάτι το οποίο αποτελεί την έναρξη της εποχής της γρίπης, όπως αναφέρουν οι γιατροί.

Σημειώνεται ότι, τέσσερις άνθρωποι φαίνεται να έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης και ακόμη 10 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με επιπλοκές από τον ιό.

Επιστήμονες και γιατροί καλούν τους πολίτες να εμβολιαστούν

Τόσο οι επιστημονική κοινότητα, όσο και οι γιατροί, βλέποντας τις νοσηλείες να αυξάνονται, καλούν τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων στην Γ’ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο Σωτηρία, Γαρυφαλλιά Πουλάκου, αναφέρει τα εξής:

«Πρέπει οι ευπαθείς ομάδες να κάνουν το αντιγριπικό και πρέπει να κάνουν και το φετινό επικαιροποιημένο εμβόλιο της COVID-19. Όσοι δεν έχουν τελειωμένο τον εμβολιασμό τους για τον πνευμονιόκοκκο θα πρέπει να κάνουν μια δόση από το καινούργιο εμβόλιο του πνευμονιοκόκκου».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις