Breaking news

georgia mpika
A

Στα λάθη που έγιναν κατά την διαδικασία της εξέτασής της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, από την ιατροδικαστική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Γαλεντέρης, ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης.

Σύμφωνα με όσα είπε, το χάπι του βιασμού δεν μπορεί να ανιχνευθεί μετά από το εύλογο χρονικό διάστημα των 12 ωρών ούτε στα ούρα, ούτε στο αίμα ενώ αντέκρουσε και την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία η δειγματοληψία έγινε εγκαίρως. Ο κ. Γαλεντέρης διευκρίνισε ότι η εξέταση έγινε 18 ώρες μετά το καταγγελλόμενο συμβάν.

Όσον αφορά τα χαμηλά ποσοστά αλκοόλ που ανιχνεύτηκαν στην 24χρονη κοπέλας, ο ιατροδικαστής τόνισε ότι «αυτά που φάνηκαν στις εξετάσεις είναι κάποιοι μεταβολίτες της αιθανολης. Αυτοί οι μεταβολίτες δεν μπορούν να μας δώσουν τον αριθμό των ποτών που καταναλώθηκαν. Οι εξετάσεις αυτές γίνονται για να διαπιστώσουμε την ποσότητα αλκοόλ και όχι για να διαπιστώσουμε την ποσότητα της μέθης στην οποία βρισκόταν».

Το χάπι του βιασμού «χάνεται» μετά από 18 ώρες

Παράλληλα, ο κ. Γαλεντέρης επανέλαβε ότι η εύρεση ουσιών που παραπέμπουν στο χάπι του βιασμού (συνδυασμός ουσιών) «μετά από 18 ώρες είναι αρνητική. Αυτό το στοιχείο έχει χαθεί».

“δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε τα αποτελέσματα. Η πλευρά της Γεωργίας έχει δικαίωμα να ζητήσει επανεξέταση του δείγματος που κρατείται στο εργαστήριο του ΑΠΘ”.

Αν και δεν υπάρχει κανένας λόγος αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων ο ίδιος δήλωσε πως, «θα ζητήσουμε την επανεξέταση για να είμαστε σίγουροι ότι αυτά τα αποτελέσματα είναι ορθά. Οφείλουμε να κάνουμε και ένα δεύτερο έλεγχο. Μετά, μπορούμε να ζητήσουμε και την εξέταση τριχών που μπορεί να αποδώσει αποτελέσματα για την ουσία που ψάχνουμε, το χάπι του βιασμού, τέσσερις έως έξι εβδομάδες, μετά την αναφερόμενη πράξη»

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι η πλευρά της Γεωργίας θα ζητήσει να εξαλειφθεί κάθε διαγνωστικό μέσο που υπάρχει, επισημαίνοντας ότι η διαδικασία θα διαρκέσει καιρό.

«Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας για τη Γεωργία...»

Ανακοίνωση για τα αρνητικά αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού στη Θεσσαλονίκη, έδωσε στη δημοσιότητα και ο δικηγόρος της Θανάσης Ζιώγας.

Αναφορικά με το αλκοόλ επισημαίνει πως «δεν μπορεί να γίνει αναγωγή από τους μεταβολίτες αιθανόλης που ανιχνεύονται στα ούρα στο μέγεθος και στη βαρύτητα μέθης». Όσον αφορά δε, τις ναρκωτικές ουσίες και ειδικότερα το λεγόμενο χάπι βιασμού, η ανεύρεσή του, όπως τονίζει, «ούτως ή άλλως ήταν απολύτως αδύνατη», διότι το δείγμα ούρων που εξετάστηκε λήφθηκε τουλάχιστον 18 ώρες μετά την καταγγελία, ενώ ανιχνεύεται, κατά τον ίδιο, μέχρι τις 12 ώρες.

Ο κ. Ζιώγας σημειώνει, επιπλέον, ότι θα ακολουθήσουν και νέες εξετάσεις στο αντιδείγμα των ούρων που έχει διατηρηθεί στο εργαστήριο του ΑΠΘ, αλλά και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις σε άλλα στοιχεία του οργανισμού της 24χρονης, όπως στο τριχωτό της κεφαλής και στα δείγματα dna που ήδη ανιχνεύτηκαν.

«Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας για τη Γεωργία...» καταλήγει, μεταξύ άλλων, η δήλωσή του.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις