Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Οι γιατροί ακρωτηρίασαν το ένα πόδι του 31χρονου αστυνομικού που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό, κατά την διάρκεια των οπαδικών επεισοδίων με αστυνομικές δυνάμεις, στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», στου Ρέντη.

Ο 31χρονος παραμένει για πέμπτη ημέρα διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Οι γιατροί τον κρατούν σε καταστολή, ενώ λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Όταν υπάρξει δυνατότητα να τον ξυπνήσουν θα είναι σε θέση να δουν αν έχει υποστεί εγκεφαλικές βλάβες ή όχι και κατά πόσο είναι αναστρέψιμες.

Αυτό, γιατί ο 31χρονος έμεινε 10 λεπτά χάνοντας συνεχώς αίμα, και υπέστη υποξαιμία. Υποξαιμία στον εγκέφαλο σημαίνει πως καταστρέφονται κάποια κύτταρα του εγκεφάλου, καταστρέφονται ζωτικά όργανα και θα πρέπει να δουν όταν τον ξυπνήσουν, πώς έχει η κατάσταση και κατά πόσο είναι αναστρέψιμη η κατάσταση ή όχι.

Σύμφωνα με τους γιατρούς η φωτοβολίδα έσκασε μέσα στο πόδι του και καιγόταν συνεχώς επί 5 λεπτά γιατί περιέχει φώσφορο. Ο φωσφόρος έχει την ιδιότητα να μην σβήνει ούτε με νερό ούτε με αφρό. Οι γιατροί δίνουν μάχη για να του καθαρίσουν το τραύμα καθώς συνεχίζουν να βγαίνουν τοξικά υγρά από τον φώσφορο.

Η ανακοίνωση του Γενικού Κρατικού Νίκαιας

Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς.

Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση

Πιθανή η άρση απορρήτου των επικοινωνιών από την ΕΛΑΣ

Στοιχεία για τον καθοδηγητή της επίθεσης κατά αστυνομικών στο γήπεδο του Ρέντη, συλλέγει η Ελληνική Αστυνομία, καθώς, όπως όλα δείχνουν, εκείνος φαίνεται να προμήθευσε στους χούλιγκανς τα «πολεμοφόδια».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το άτομο αυτό φαίνεται να έδωσε το «σύνθημα» για την έναρξη των επεισοδίων, όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο 31χρονος αστυνομικός της ΕΛΑΣ, ο οποίος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας. 

Μάλιστα, φαίνεται πως ένα άλλο άτομο είχε μεταφέρει με αυτοκίνητο φωτοβολίδες, μολότοφ και πέτρες και άλλα αντικείμενα, για να «εφοδιάσει» τους οπαδούς.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν σκληρό πυρήνα 4-5 ατόμων, οι οποίοι είχαν καθοδηγητικό ρόλο στα επεισόδια και σε αυτούς έχει εστιάσει το βάρος της η ΕΛΑΣ, για να μπορέσει να τους ταυτοποιήσει, εντοπίσει και στη συνέχεια να τους συλλάβει.

Στη μάχη αυτή έχουν πέσει όλα τα μέσα που διαθέτουν οι Αρχές, ενώ γίνεται αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου στοιχείου. Την ίδια ώρα αναμένονται τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου έχουν σταλεί για το αν έχει βρεθεί γενετικό υλικό ή δακτυλικά αποτυπώματα πάνω στα όσα εντοπίστηκαν εντός του γηπέδου, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, προκειμένου να διαπιστωθούν συνομιλίες μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, κυρίως τις τελευταίες ώρες πριν την επίθεση εναντίον των αστυνομικών.

Νέο βίντεο μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού

 Νέο βίντεο - ντοκουμέντο, όπου φαίνονται οι στιγμές, αφού χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό ο 31χρονος αστυνομικός, κατά την διάρκεια των οπαδικών επεισοδίων με αστυνομικές δυνάμεις, στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», στου Ρέντη, «είδε» το φως της δημοσιότητας .

Όπως φαίνεται στο εν λόγω βίντεο, προς το γήπεδο επιστρέφει τρέχοντας ένα πλήθος ατόμων, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ «πιέζουν» τους χούλιγκαν με σκοπό να τους κρατήσουν μακριά από τον τραυματισμένο συνάδελφό τους, στον οποίο δίνονται οι πρώτες βοήθειες.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις