Breaking news

επεισόδια-Ρέντη
A

Νέο βίντεο - ντοκουμέντο, όπου φαίνονται οι στιγμές, αφού χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό ο 31χρονος αστυνομικός, κατά την διάρκεια των οπαδικών επεισοδίων με αστυνομικές δυνάμεις, στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», στου Ρέντη, «είδε» το φως της δημοσιότητας .

Όπως φαίνεται στο εν λόγω βίντεο, προς το γήπεδο επιστρέφει τρέχοντας ένα πλήθος ατόμων, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ «πιέζουν» τους χούλιγκαν με σκοπό να τους κρατήσουν μακριά από τον τραυματισμένο συνάδελφό τους, στον οποίο δίνονται οι πρώτες βοήθειες.

Στα ίχνη του καθοδηγητή η αστυνομία

Εντατικές είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του καθοδηγητή των οπαδών στου Ρέντη, καθώς φέρεται να έδωσε το σήμα της επίθεσης, κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά ο 31χρονος αστυνομικός.

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News, πρόκειται για άνδρα ηλικίας 35-40 ετών που είναι γνώριμος των αρχών, γιατί έχει απασχολήσει στο παρελθόν. Την ημέρα της επίθεσης φορούσε μαύρο παντελόνι, μαύρο μπουφάν και full face, ενώ φέρεται να έφτασε στο σημείο με αυτοκίνητο, όπου μέσα περιείχε μολότοφ και φωτοβολίδες. Στη συνέχεια, φέρεται να μοίρασε στους οπαδούς τα πολεμοφόδια και μέσω τηλεφωνήματος να έδωσε το σήμα της επίθεσης.

Εκείνος έριξε την πρώτη μολότοφ κατά των αστυνομικών, ώστε να πάρουν θάρρος οι υπόλοιποι οπαδοί και να εφορμήσουν. Επίσης, ο 18χρονος φέρεται να κατέθεσε μετά τη σύλληψη του, ότι εκείνος ο άνδρας του έδωσε τη μοιραία φωτοβολίδα, αλλά και να τού έδειξε εκείνη τη στιγμή πως να την χρησιμοποιεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

«Εγώ δεν γνώριζα πως να τη χρησιμοποιώ και το άτομο αυτό μου έδειξε πώς να την χρησιμοποιήσω. Έριξα σε ευθεία βολή την φωτοβολίδα, χτύπησε πρώτα στο οδόστρωμα και στη συνέχεια καρφώθηκε πάνω στο μηρό του αστυνομικού. Εκείνος έπεσε στο έδαφος. Αμέσως μετά επέστρεψα στο γήπεδο», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Στη ΜΕΘ για τέταρτο 24ωρο ο αστυνομικός - Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάστασή του

Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται για τέταρτο 24ωρο στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Νίκαιας ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε στο μηρό από ναυτική φωτοβολίδα στο Ρέντη.

Υπενθυμίζεται πως η ναυτική φωτοβολία χτύπησε στο έδαφος, έκανε γκελ στο οδόστρωμα και καρφώθηκε στο μηρό του διαπερνώντας τον οπλισμό και τη στολή του. Ο 31χρονος έπαθε ανακοπή και για 10 λεπτά, οι γιατροί στο νοσοκομείο της Νίκαιας -που δεν εφημέρευε- προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν στην ζωή.

Έγιναν αλλεπάλληλα χειρουργεία προκειμένου να καθαριστεί το τραύμα ωστόσο πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος για κάποια ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

Σύμφωνα με την Ματίνα Παγώνη που μίλησε στον ΣΚΑΪ το πρωί, ο κίνδυνος δεν έχει περάσει και ο αστυνομικός εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή του.

Η κα Παγώνη πρόσθεσε ότι ο μηρός δίνει μεγάλα τραύματα τα οποία χρειάζονται χρόνο. Πρόσθεσε ότι είναι θετικό ότι δεν έχει πυρετό και ότι είναι νεαρό άτομο με γερή κράση. «Οι γιατροί δίνουν μεγάλη μάχη», πρόσθεσε.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αστυνομικών για τον τραυματισμό του 31χρονου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία πραγματοποιούν αστυνομικοί στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στο Γουδί, με αφορμή τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του 31 ετών συναδέλφου τους στα επεισόδια της 8ης Δεκεμβρίου και με αίτημα να επιβαρύνονται με τη φύλαξη των γηπέδων.

Φτάνοντας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Γιάννης Οικονόμου κατέβηκε με τη συνοδεία του και συνομίλησε με τους αστυνομικούς, ενώ για πολλή ώρα η Κατεχάκη στο ρεύμα ανόδου παρέμενε κλειστή στην κυκλοφορία λόγω των συγκεντρωμένων.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν διοργανωθεί σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας με τα ίδια αιτήματα. Μετά τη συγκέντρωση οι αστυνομικοί θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι αστυνομικοί διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας τους και ζητούν να μην επιβαρύνονται με τη φύλαξη των γηπέδων, ώστε «να μην θρηνήσουν θύματα από τη βία των χούλιγκαν, ενώ ζητούν από την κυβέρνηση να απαιτήσει από τους συλλόγους να αναλάβουν οι ίδιοι τη φύλαξη των εγκαταστάσεών τους με σεκιούριτι.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις