Breaking news

kairos kakokairia
A

Συνεχίζεται την Τετάρτη 02/02 η κακοκαιρία Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης 3 σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Για το υπόλοιπο της Τετάρτης 02/02 οι βροχές που σημειώνονται κατά τόπους σε όλη της χώρα θα περιοριστούν έως το βράδυ στα βορειανατολικά, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Αιγαίο, στην  Κρήτη και σε παράκτιες περιοχές της Στερεάς και τις Πελοποννήσου όμως και αυτές έως το βράδυ θα περιοριστούν στα κεντρικά και νότια τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Θράκης καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των υπολοίπων κεντρικών και βορείων ηπειρωτικών. Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός (βροχή / χιόνι) που αναμένεται την Τετάρτη 02/02.

Οι νοτίων διευθύνσεων άνεμοι 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο από το απόγευμα στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς έως νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης ενώ στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 7 έως 9 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και τους 13 έως 15 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

kakokairia

Η πρόγνωση της Πέμπτης

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη:

Στη Θράκη προβλέπονται χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις τοπικά πυκνές, που από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.

Στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, το Αιγαίο και τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και την ανατολική Θεσσαλία προβλέπονται βροχές, στα νότια θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας, στα ορεινά της Κρήτης και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, θα εξασθενήσουν γρήγορα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και σταδιακά μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7, στα πελάγη 8 και βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 6 με 8 βαθμούς, ενώ θα υπάρχουν και περιοχές κυρίως στη Θράκη και τη δυτική Μακεδονία όπου δεν θα ξεπεράσει στους 2 με 3 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 9 με 11 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις