Breaking news

νοσοκομείο
A

Ακόμα μία περίπτωση γενναιοδωρίας, έρχεται στο φως της δημοσιότητας, μετά την πράξη της συνταξιούχου αγρότισσας από το Μεσολόγγι, η οποία δώρισε στο ΕΚΑΒ ένα ασθενοφόρο αξίας περίπου 65.000 ευρώ. Αυτή τη φόρα, η είδηση έρχεται από το Διδυμότειχο, όπου ένα ζευγάρι ηλικιωμένων δώρισε στο τοπικό νοσοκομείο ένα ποσό που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Οι ηλικιωμένοι, βλέποντας το ΕΣΥ να παρακμάζει και να μην μπορεί να τους εξυπηρετήσει, αποφασίζουν να δράσουν για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν τόσο οι ίδιοι, όσο και οι συμπολίτες τους. 

Ο κ. Παναγιώτης και η κ. Σωτηρία Αραμπατζή, οι ευεργέτες του νοσοκομείου, ζουν στη Μάνη στο Διδυμότειχο, τον αγαπημένο τους τόπο. Σήμερα, η κ. Σωτηρία είναι 86 ετών και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας, γι’ αυτό και είναι ξαπλωμένη αρκετές ώρες στο κρεβάτι. Ωστόσο δίπλα της είναι ο κ. Παναγιώτης ο οποίος τη φροντίζει συνεχώς.

Η κ. Σωτηρία ήθελε πάντα να δωρίσει ένα ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, γιατί ήθελε να βοηθήσει. Και ενώ είχε προβλήματα υγείας έστειλε πριν από δυο μήνες τον άνδρα της στο Νοσοκομείο ώστε να συζητήσει για τον τρόπο που θα γινόταν η δωρεά.

Η ανταπόκριση και η χαρά μεγάλη από τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, που τους πρότεινε να αγοράσουν ένα μικρό λεωφορείο, το οποίο θα μεταφέρει άτομα με ειδικές ανάγκες στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Ορεστιάδας, τα οποία δέχονται τις υπηρεσίες του Κέντρου σε τακτική βάση και το οποίο διοικητικά ανήκει στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Διδυμότειχο

Από την πλευρά του, η διοίκηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου χαρακτηρίζει, με επιστολή της, το ζευγάρι αυτό ως ευεργέτες, αφού απέδειξαν με τον τρόπο τους την αγάπη για τον τόπο και την τεράστια αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις