Breaking news

Μεσολόγγι: Συνταξιούχος αγρότισσα δώρισε ασθενοφόρο σε νοσοκομείο – «Ένα ολόκληρο κράτος να έχει δύο σαράβαλα;»
A

Η κυρία Αθηνά Παπαχρήστου δεν είναι ούτε εφοπλίστρια ούτε βιομήχανος. Είναι συνταξιούχος αγρότισσα. Με το υστέρημα της μετά από πολλές δεκαετίες εργασίας έκανε ένα κομπόδεμα και αποφάσισε να δωρίσει ένα ασθενοφόρο αξίας περίπου 65.000 ευρώ στο ΕΚΑΒ Μεσολογγίου!

Η συνταξιούχος αγρότισσα μίλησε σε εκπομπή του MEGA, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους προέβη σε αυτήν την αξιέπαινη πράξη. Λόγω αρνητικής εμπειρίας που είχε στο παρελθόν όταν ο σύζυγός της ταλαιπωρούταν με προβλήματα υγείας.

«Χρόνια πάλευα με τον άνδρα μου και όταν έπαιρνα τηλέφωνο έτρεμα με τα ασθενοφόρα. Ένα χάλασε μέσα στον δρόμο. Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε γιατί το νοσοκομειακό είναι το πιο σημαντικό για όλους. Εγώ απελπιζόμουν. Απελπίζομαι. Ένα ολόκληρο κράτος να έχει δύο σαράβαλα, να μας σκοτώνει στα χιόνια

«Εγώ πήγα στο νοσοκομείο και τους είπα πως θέλω να πάρω ένα ασθενοφόρο και με βοήθησαν εκεί. Το πήρα για να είναι εδώ στο Μεσολόγγι» πρόσθεσε.

Αφού εκείνη ήταν που έκανε το μεγάλο «δώρο» στο νοσοκομείο και συνεπακόλουθα στου συμπολίτες της, έθεσε και τους δικούς της όρους για τη χρήση του: Να καλύπτει αποκλειστικά τις ανάγκες του νοσοκομείου Μεσολογγίου, και – όπως είπε χαριτολογώντας – να χτυπά την σειρήνα κάθε φορά που θα περνά έξω από το σπίτι της.

Το καινούργιο, υπερσύγχρονο ασθενοφόρο παραδόθηκε χθες το πρωί της Πέμπτης, προς ενίσχυση του τομέα ΕΚΑΒ Μεσολογγίου, και έχει ήδη τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Η κίνηση της αυτή αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε, όπου οι ελλείψεις στην υγεία είναι μεγάλες. Η πράξη του αυτή αποτελεί ελπιδοφόρο γεγονός χαιρετίζουμε αντίστοιχες ενέργειες ανθρώπων που στηρίζουν προσπάθειες που γίνονται, όμως το κράτος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να ενισχύσει τον τομέα της δημόσιας υγείας.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις