Breaking news

Απαγορευτικό απόπλου σε λιμάνια, άνεμοι 8-9 μποφόρ
A

Ισχυροί άνεμοι πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, που σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη, με αποτέλεσμα να έχει τεθεί σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου σε αρκετά λιμάνια.

Ωστόσο από το λιμάνι του Πειραιά τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται κανονικά όπως και για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Στο λιμάνι της Ραφήνας το απαγορευτικό απόπλου αφορά τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες, ενώ κανονικά διεξάγονται αυτά προς το Μαρμάρι. Από το Λαύριο δεν πραγματοποιήθηκαν τα πρωινά δρομολόγια

Απαγορευτικό απόπλου έχει τεθεί σε ισχύ στις γραμμές Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα, Ληξούρι-Αργοστόλι, Λευκάδα-Μύτικας Αιτωλοακαρνανίας, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά.

Επίσης, λόγω των ισχυρών ανέμων δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Βόλο για Σποράδες και από Καβάλα για Πρίνο Θάσου.

Οι επιβάτες που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν σήμερα καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις στα δρομολόγια, λόγω των καιρικών συνθηκών. 

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ 

Βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια – βορειοδυτικά, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο, προκαλεί επιδείνωση καιρού το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που έχει εκδώσει η ΕΜΥ. 

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι θυελλώδεις άνεμοι σχεδόν σε όλη τη χώρα και οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βορειοανατολική ηπειρωτική και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα.

Παράλληλα, η θερμοκρασία θα καταγράψει «βουτιά» 6-8 βαθμών Κελσίου σήμερα στα κεντρικά και βόρεια και την Κυριακή και στην υπόλοιπη χώρα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις