Breaking news

Καιρός και κακοκαιρία
A

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού καθώς έρχεται ψυχρή «εισβολή» σήμερα, Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Η μεταβολή του καιρού θα φέρει ενισχυμένους βορειοδυτικούς ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, εντός του Σαββατοκύριακου.

Σημειώνεται ότι, σήμερα πρόκειται να βρέξει ε αρκετές περιοχές της δυτικής Ελλάδας και τις βραδινές ώρες σε τμήματα της βόρειας Ελλάδας, της Κρήτης, των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Το βράδυ επίσης θα χιονίσει σε ορεινά τμήματα της βόρειας χώρας. Τη νύχτα προς αύριο τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2023 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.
Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Το Σαββατοκύριακο βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια – βορειοδυτικά συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο πρόκειται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου, το Σάββατο στα κεντρικά και βόρεια και την Κυριακή και στην υπόλοιπη χώρα.

Συγκεκριμένα:

Α. Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 8 με 9 και πρόσκαιρα με ριπές έως 10 μποφόρ θα πνέουν από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (18-11-23) στα δυτικά και βαθμιαία και στα ανατολικά. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν από το απόγευμα της Κυριακής (19-11-23).

Β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου (18-11-23) έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα πολύ νωρίς το πρωί στη Θράκη.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις