Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Βίντεο ντοκουμέντο για την υπόθεση του τραυματισμού της 16χρονης, μετά από αντιφασιστική συναυλία στο Νέο Ηράκλειο «είδε» το φως της δημοσιότητας.

Στο εν λόγω βίντεο, φαίνεται η 16χρονη και η παρέα της να τρέχουν και να τους κυνηγούν αστυνομικές δυνάμεις των ΟΠΚΕ, ενώ ένας άνδρας που φοράει full-face μάσκα και αλεξίσφαιρο και τους ακολουθεί τρέχοντας, κλωτσάει τη 16χρονη στο κάτω μέρος του σώματός της. Η ανήλικη φαίνεται να χάνει την ισορροπία της και το γεγονός ότι βρίσκεται τελευταία του πλήθους, αποκλείει το σενάριο να έχει ποδοπατηθεί.

Η αστυνομία από την πλευρά της, υποστηρίζει πως η 16χρονη ήταν ήδη πεσμένη στο έδαφος και είχε τραυματιστεί, ωστόσο η γιατρός που παρέλαβε την τραυματισμένη 16χρονη στο νοσοκομείο είχε αναφέρει πως η κοπέλα υποστήριξε ότι ξυλοκοπήθηκε από άνδρες της ΟΠΚΕ.

Ανακοίνωση της αστυνομίας 

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σημειώνει ότι δημοσιεύματα ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου, τα οποία βασιζόμενα σε απόσπασμα βιντεοληπτικού υλικού αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι ο τραυματισμός 16χρονης την 28η Οκτωβρίου 2023 στο Νέο Ηράκλειο Αττικής προήλθε από αστυνομικό της ΟΠΚΕ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας το βιντεοληπτικό υλικό έχει αποτελέσει ήδη αντικείμενο έρευνας της αρμόδιας υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και σε καμία περίπτωση, δεν προκύπτουν τα αναφερόμενα στα εν λόγω δημοσιεύματα.

«Συγκεκριμένα από την ανάλυση του εν λόγω υλικού, προκύπτει ότι σε αυτό:

  • απεικονίζεται άτομο με πολιτική περιβολή, ενώ η ομάδα ΟΠΚΕ που κλήθηκε για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου περιστατικού –όπως άλλωστε και σε κάθε επιχείρησή της- αποτελούνταν αποκλειστικά και μόνο από ένστολο προσωπικό,
  • απεικονίζεται διαφορετικό σημείο από αυτό που βρέθηκε η ανήλικη παθούσα και
  • το άτομο που παρουσιάζεται ως το θύμα φέρει διαφορετικό ρουχισμό από το πραγματικό θύμα» αναφέρεται.

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ τονίζει ότι: «Για το σύνολο των συμβάντων που έλαβαν χώρα την 28η Οκτωβρίου, διενεργείται προκαταρκτική έρευνα από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ επιπλέον βρίσκεται σε εξέλιξη και η διενέργεια Διοικητικής Εξέτασης».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις