Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Ντοκουμέντο με ακουστικό υλικό από τη στιγμή που έπεσε νεκρός 17χρονος Ρομά στη Βοιωτία, μετά από αστυνομική καταδίωξη «είδε» το φως της δημοσιότητας, με την οργή των πολιτών να «ξεχειλίζει».

Στο εν λόγω υλικό, ακούγονται τα «κρίσιμα» δευτερόλεπτα της αιματηρής καταδίωξης που κόστισε τη ζωή σε ένα παιδί μόλις 17 ετών.

Ειδικότερα, ακούγονται κόρνες, καθώς δύο άλλα αυτοκίνητα βρίσκονται στο δρόμο. Έπειτα φωνές, το χτύπημα στο τζάμι του οδηγού, ο πυροβολισμός και στη συνέχεια τα ουρλιαχτά των συνεπιβατών του 17χρονου που είναι τρομοκρατημένοι. Οι συγκλονιστικοί διάλογοι. «Σταμάτα ρε, σταμάτα ρε», ακούγεται να λέει ο αστυνομικός και να χτυπάει το τζάμι. Μόλις επτά δευτερόλεπτα μετά ακούγεται ο πυροβολισμός. Τότε μία κοπέλα ουρλιάζει. 

Κάποιος φωνάζει «τι λες, τι λες;». Και μετά ξανά η ίδια φωνή: «Φίλε, φίλε... Φίλε σε παρακαλώ». «Όχι θεέ μου δεν μπορώ. Όχι δεν μπορώ», ακούγεται έπειτα. «Γιατί, γιατί;», φωνάζει κάποιος άλλος, πιθανότατα ο αδερφός του 17χρονου Χρήστου. «Τον πυροβόλησε αυτός», φωνάζει και συνεχίζει: «Τον πυροβόλησε αυτός. Τι σού έκανε το παιδί να το πυροβολήσεις;».

«Γιατί θεέ μου; Τι έκανα, τι έκανα;», ακούγεται ακόμα. Τα ουρλιαχτά συνεχίζονται και κάποιος φωνάζει: «Γιατί το κάνατε; 17 χρονών;». «Αδερφέ μου, γιατί αδερφέ μου; Δε σε σώζει τίποτα πια. Ένα ασθενοφόρο ρε παιδιά γρήγορα». Λίγο αργότερα ακούγεται ξανά μία άλλη φωνή: «Γιατί δε σταμάτησες ρε φίλε; Γιατί ρε θεέ μου;». Μία άλλη αντρική φωνή, πιθανότατα πολίτης, φωνάζει πιο μετά: «Ρε, τι κάνατε ρε;». «Τον κύριο που κλαίει... Παλιάνθρωπος. Έχει θράσος», λέει μία άλλη φωνή.

Στους δρόμους οι Ρομά στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο του 17χρονου

Πύρινα οδοφράγματα έχουν στήσει την τελευταία ώρα Ρομά στη Θεσσαλονίκη διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Τhestoday.

Στη συμβολή των οδών Πόντου και Κωνσταντινουπόλεως οι Ρομά από τον οικισμό Αγίας Σοφίας έβαλαν φωτιά σε κάδους και την ίδια ώρα φωνάζουν συνθήματα κατά της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ παράλληλα απέκλεισαν προς στιγμήν την κυκλοφορία.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου επιτηρούν διακριτικά -για την ώρα- τους διαδηλωτές.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 17χρονου από όπλο αστυνομικού στα Προπύλαια

Παράλληλα, χθες, Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια για την δολοφονία του 17χρονου Ρομά στην Βοιωτία ο οποίος έπεσε νεκρός από όπλο αστυνομικού.

Η συγκέντρωση οργανώθηκε από την «Συνέλευση αλληλεγγύης για τη Βασιλική». Στο σημείο βρίσκονται γύρω στους 100 διαδηλωτές οι οποίοι πέταξαν τρικάκια με συνθήματα για τον 17χρονο Ρομά αλλά και την 16χρονη που δέχθηκε επίθεση από αστυνομικούς στο Νέο Ηράκλειο.

ΙΝΤΙΜΕ
ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Επιμέλεια: Νάντια Βαβουράκη 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις