Breaking news

Καιρός -Έκτακτο Δελτίο: Από σήμερα η επέλαση της Ισχυρής κακοκαιρία
A

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Ελληνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), καθώς ο καιρός από σήμερα θα χειροτερέψει το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου, 11 Νοεμβρίου, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αρχικά στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά.

Τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά προς τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα, Παρασκευή 10 Νοεμβρίου

  • από το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.
  • από τις απογευματινές ώρες θα επηρεαστεί η υπόλοιπη Στερεά και Πελοπόννησος, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα νότια τμήματα της Θεσσαλίας.

Αύριο, Σάββατο 11 Νοεμβρίου

  • Από τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τα νότια τμήματα της Ανατολικής Πελοποννήσου και τα Κύθηρα.
  • Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και πιθανόν την Θράκη.
  • Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου μέχρι αργά το απόγευμα.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα από την ΕΜΥ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι αρχικά στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά προς τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 τοπικά στο βόρειο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, σταδιακά από τα δυτικά θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και τα νότια, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Στην Αττική, θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στα δυτικά πιθανόν τοπικά ισχυρές, με βελτίωση από αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και από το μεσημέρι νοτίων διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα παρουσιαστούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και το μεσημέρι - απόγευμα πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων, με ανατολικούς - νοτιοανατολικούς ανέμους 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι έως 5 μποφόρ., με τη θερμοκρασία να ανέρχεται στους 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Live η πορεία της κακοκαιρίας

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις