Breaking news

kairos.jpg
A

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βαριά επιδείνωση, όπου, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα εκδηλωθεί το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, θα εκδηλωθούν, αρχικά, στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά.

Τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά προς τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι.

Πιο αναλυτικά:

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίου επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο. Από τις απογευματινές ώρες θα επηρεαστεί η υπόλοιπη Στερεά και Πελοπόννησος, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα νότια τμήματα της Θεσσαλίας.

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, από τις πρωινές ώρες προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τα νότια τμήματα της Ανατολικής Πελοποννήσου και τα Κύθηρα.

Τα φαινόμενα θα φτάσουν το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και πιθανόν την Θράκη. Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως θα πνέουν 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου μέχρι αργά το απόγευμα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις