Breaking news

embolio.jpg
A

Δεδομένου ότι στα μέσα Δεκεμβρίου ως και τον Μάρτιο προβλέπεται στη χώρα μας η έξαρση των κρουσμάτων γρίπης, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος συστήνει σε όλους τους πολίτες τον αντιγριπικό εμβολιασμό και τονίζει την ανάγκη της άμεσης διεκπεραίωσής του εντός του Νοεμβρίου.

Οι ομάδες πολιτών στις οποίες συστήνεται η αναγκαιότητα του εμβολιασμού, καθώς προηγούνται, αφορούν πολίτες άνω των 60 ετών, υγειονομικούς, όσους προσέχουν μικρά παιδιά και ηλικιωμένους, διαμένοντες σε κλειστές δομές, ανοσοκατασταλμένους και σοβαρά πάσχοντες από χρόνια νοσήματα.

Για όλους τους πολίτες, ανεξαιρέτως, θεωρείται απαραίτητη, σύμφωνα με τον ΠΙΣ, η συζήτηση με τον ιατρό τους για ενδεχόμενο εμβολιασμό, όπως και για κάθε ιατρική πράξη, ώστε να δοθεί στον θεράποντα η ευκαιρία να ενημερώσει για τις πιθανές ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει ο κάθε οργανισμός (ενεργή λοίμωξη, ορισμένα αυτοάνοσα νοσήματα κ.ά.) αλλά και να προάγει την ανάγκη για εμβολιασμό όλων των πολιτών.

Ο ΠΙΣ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι 13.000 εμβολιασμοί την ημέρα κατά του SARS-CoV-2 είναι πολύ λίγοι.

Οι ιατροί οφείλουν να ενημερώσουν τους ασθενείς τους που νόσησαν ή εμβολιάστηκαν προ 6μηνου έναντι του κορονοϊού, ότι αυτήν τη στιγμή είναι εντελώς ακάλυπτοι.

Η διενέργεια του επικαιροποιημένου εμβολίου για τις τελευταίες μεταλλάξεις του SARS- CoV-2 είναι επιβεβλημένη σύμφωνα με τη σύσταση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για όλους τους άνω των 60 ετών, τους υγειονομικούς, αλλά και για κάθε άλλο πολίτη που επιθυμεί να προστατευθεί. 

Κάθε πολίτης που έχει αμφιβολίες ή απορίες για το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του SARS- CoV-2 μπορεί να επικοινωνήσει με τον ιατρό του για να λάβει εξηγήσεις.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις