Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Δύο νέες, υποστηρικτικές εξπρές λεωφορειακές γραμμές αστικής συγκοινωνίας ξεκινούν στη Θεσσαλονίκη, από μεθαύριο, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου.

Στόχος της λειτουργίας των εν λόγω λεωφορειακών γραμμών είναι η ανακούφιση των μετακινούμενων πολιτών από τον περιορισμό των όποιων επιπτώσεων σημειωθούν από την κατασκευή της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (Flyover) στην πόλη, σύμφωνα με τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκη (ΟΣΕΘ).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΟΣΕΘ, οι υποστηρικτικές express λεωφορειακές γραμμές θα λειτουργούν από την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. και κατά τις ώρες αιχμής, δηλαδή από τις 7 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Ειδικότερα, από την Τετάρτη ξεκινά το δρομολόγιο της νέας διαδρομής στο πρόγραμμα λειτουργίας της γραμμής Νο 43 «Τοπικό Ευόσμου» με την ονομασία Νο 43Υ «Κάτω Ηλιούπολη – Βούλγαρη». Όπως διευκρινίζει ο ΟΣΕΘ, η λεωφορειακή αυτή γραμμή θα ενώνει τον Τερματικό Σταθμό Κάτω Ηλιούπολης στον Εύοσμο με τον Τερματικό Σταθμό «Βούλγαρη» διαμέσου των οδών Καραολή Δημητρίου, Λαγκαδά, Αγ. Δημητρίου, Εθν. Αμύνης, Εγνατία & Κων. Καραμανλή στη μετάβαση και με μικρές διαφοροποιήσεις δια μέσω των οδών Γ΄ Σεπτεμβρίου, Ολυμπιάδος, Κασσάνδρου, Αγ. Δημητρίου στην επιστροφή.

Επιπλέον, από την προσεχή Τετάρτη ξεκινά το δρομολόγιο της νέας διαδρομής στο πρόγραμμα λειτουργίας της γραμμής Νο 45 «Κ.Τ.Ε.Λ. Μακεδονία – Κ.Τ.Ε.Λ. Χαλκιδικής – Cosmos» με την ονομασία Νο 45Υ «Τ.Σ. ΚΤΕΛ Μακεδονία – Α.Σ. ΙΚΕΑ». Η λεωφορειακή αυτή γραμμή θα ενώνει τον Τερματικό Σταθμό «ΚΤΕΛ Μακεδονία» με τον Ανατολικό Σταθμό ΙΚΕΑ διαμέσου των οδών Γιαννιτσών, 26ης Οκτωβρίου, Εγνατία, Ι. Δραγούμη, Μητροπόλεως, Μεγ. Αλεξάνδρου Αδριανουπόλεως, Γεωργικής Σχολής (στη μετάβαση) και διαμέσου των οδών Βασ. Όλγας, Τσιμισκή, Γιαννιτσών (στην επιστροφή).

Για τις γραμμές θα χρησιμοποιηθούν περίπου 16 λεωφορεία που εξασφάλισε το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης από τον ΟΑΣΘ, με τη σύμπραξη του αναδόχου μίσθωσης, όπως επισημαίνει ο ΟΣΕΘ.

«Για τις χρήσιμες αυτές γραμμές, η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης στηρίζει, για άλλη μια φορά, το έργο της αστικής συγκοινωνίας του στη Θεσσαλονίκη και όλοι μαζί αποδεικνύουμε πόσο σπουδαίο είναι να συνεργαζόμαστε για την εξυπηρέτηση των μετακινούμενων» διαμήνυσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, κ. Γιάννης Τόσκας..

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις