Breaking news

moyseio-polemikis-aeroporias.jpg
A

Από την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, επαναλειτουργεί το ανακαινισμένο Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, με νέα εκθέματα, ειδικές ξεναγήσεις και ενημερώσεις, καθώς και προσομοιωτές πτήσεων.

Το μουσείο μπορουν να επισκέπτονται οι πολίτες κάθε Σάββατο και Κυριακή τις ώρες από 09:30 έως 16:30 (εκτός των επίσημων αργιών ή κατόπιν απόφασης της Διοίκησης της ΠΑ) ενώ τις εργάσιμες ημέρες εκπαιδευτικοί οργανισμοί - ομάδες -οργανώσεις - σύλλογοι και πολιτιστικοί φορείς, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία ή μέσω email και κατόπιν έγκρισης.

Πρόσβαση

Η κεντρική πύλη της Αεροπορικής Βάσης Δεκέλειας (Α.Β. Δεκέλειας) βρίσκεται στην οδό Τατοΐου – Αχαρνές Αττικής και η πρόσβασή της μπορεί να γίνει μέσω:

  • Του σιδηροδρομικού σταθμού ΔΕΚΕΛΕΙΑ, της Γραμμής του Προαστιακού του ΟΣΕ Πειραιάς Χαλκίδα, που βρίσκεται 50 μέτρα από την κεντρική πύλη
  • Της γραμμής 537 των λεωφορείων του ΟΑΣΑ στάση ΑΕΡ. ΒΑΣΗ ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ
  • Της Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης (Ε75). Από την έξοδο ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ακολουθείστε την Λεωφ. Κύμης. Εξέλθετε στην έξοδο ΑΧΑΡΝΕΣ-ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ. Η κεντρική πύλη βρίσκεται 300 μέτρα στην κατεύθυνση προς Βαρυμπόμπη.

Είσοδος

Για την είσοδο στην Α.Β. Δεκέλειας απαιτείται: Για τους έχοντες την Ελληνική Ιθαγένεια, η επίδειξη του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας σε φυσική μορφή. Για τους μη-έχοντες την Ελληνική Ιθαγένεια:

  • Για τους διαμένοντες στην Ελλάδα η επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή διαβατηρίου και της άδειας παραμονής στην Ελλάδα ή επικυρωμένου φωτοαντίγραφου από τις αρμόδιες αρχές.
  • Για τους διερχόμενους πολίτες άλλων χωρών:
  • Συμφωνίας Schengen, η επίδειξη της ατομικής τους ταυτότητας (Identification Card) της χώρας τους ή του διαβατηρίου τους.
  • Εκτός Συμφωνίας Schengen, η επίδειξη του διαβατηρίου τους σφραγισμένου για την είσοδο στην Ελλάδα από επίσημη Ελληνική Αρχή.

Η είσοδος στο Μουσείο ΠΑ είναι δωρεάν. Οι χώροι του Μουσείου ΠΑ είναι εύκολα προσβάσιμοι σε άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ). Εάν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη βοήθεια προτείνεται η προ-συνεννόηση με το προσωπικό του Μουσείου.

Υπάρχει δωρεάν διαθέσιμος χώρος στάθμευσης.

Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας, Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, 13671 Τατόι.

210-8195250, 210-8195255, 210-8195275

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις