Breaking news

moyseio-akropolis-arhaia-arhaiologikos-horos.jpg
A

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, ενόψει του εορτασμού της Εθνικής Επετείου, η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία που υπάγονται στο Δημόσιο είναι ελεύθερη, σήμερα Σάββατο 28 Οκτωβρίου

Όπως ισχύει τα τελευταία χρόνια, η είσοδος σε μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο καθώς και αρχαιολογικούς χώρους είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες, χωρίς την καταβολή αντιτίμου.

Η είσοδος στους οργανωμένους αρχαιολογικούς χώρους, τους ιστορικούς τόπους, τα μνημεία και τα μουσεία τα οποία ανήκουν στο Δημόσιο είναι ελεύθερη στις κάτωθι ημερομηνίες:

  • 6η Μαρτίου (Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη),
  • 18η Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων),
  • 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων),
  • τελευταίο σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου (Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς),
  • 28η Οκτωβρίου (Εθνική Εορτή) και
  • πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου

Ελεύθερη είσοδος και στο Μουσείο της Ακρόπολης

Ελεύθερη είναι και η είσοδος του Μουσείου Ακρόπολης την 28η Οκτωβρίου, παρά το γεγονός ότι δεν εντάσσεται στην παραπάνω διάταξη.

Όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του Μουσείου, στις ημέρες επίσημων τελετών-εορτασμών ελεύθερης εισόδου του Μουσείου Ακρόπολης περιλαμβάνεται η 28η Οκτωβρίου και ως εκ τούτου η είσοδος και στο Μουσείο Ακρόπολης είναι ελεύθερη.

Οι ημερομηνίες που, επίσης, η είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης είναι δωρεάν είναι η 6η Μαρτίου (Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη), η 25η Μαρτίου (Εθνική Επέτειος) και η 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων).

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις