Breaking news

neogennito.jpg
A

Ο Δήμος Αγράφων, λαμβάνει μια πρωτοβουλία, δίνοντας 1.500 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται εντός του Δήμου, ενώ τα χρήματα αυτά θα διπλασιαστούν με τη νέα χρονιά φτάνοντας τα 3.000 ευρώ.

Ο Δήμος, κατά αυτό τον τρόπο, παροτρύνει και νέα ζευγάρια που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους οικογένεια, ώστε αν το επιθυμούν, να εγκατασταθούν στα Άγραφα.

Ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, μίλησε στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN για την κίνηση αυτή, σημειώνοντας πως χρηματοδοτεί και την εξωσωματική γονιμοποίηση για τα παιδιά που θα γεννηθούν στο Δήμο.

«Αυτή η πρωτοβουλία δείχνει τη δέσμευση του Δήμου προς την προώθηση της οικογενειακής ζωής και την ενίσχυση της τοπικής κοινότητας», είπε χαρακτηριστικά.

«Καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν είχε πολιτική συγκράτησης του πληθυσμού στις ορεινές και νησιωτικές περιοχές. Έχουμε πάρει καποια μέτρα, κάνουμε προτάσεις, που έχουν κινήσει το ενδιαφέρον και του Σοσιαλιστικού κόμματος στην Ευρώπη αλλά και της Ευρωπαίας επιτρόπου», ανέφερε ο κ. Καρδαμπίκης.

«Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, με τις λίγες δυνάμεις που έχουμε», σημείωσε, εξηγώντας, «Εμείς σε όλα τα ζευγάρια που τεκνοποιούν και μένουν στο Δήμο, δίνουμε 1500 ευρώ, ενώ έχουμε δεσμευτεί ότι από τις αρχές του 2024 τα χρήματα θα γίνουν 3.000. Έχουμε ζητήσει βοήθεια φίλων των Αγράφων να ενισχύσουν με κάποιο τρόπο τις νέες μανάδες στα Άγραφα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουμε όποιο παιδί γεννιέται στα Άγραφα, γεννιέται δωρεάν».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις