Breaking news

raf_a109.jpg
A

Νεκρός εντοπίστηκε ο πιλότος του ελικοπτέρου που έπεσε το πρωί της Πέμπτης, 28 Σεπτεμβρίου, στην παραλία Αχλαδιού, στην Εύβοια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, άνδρες του Λιμενικού πραγματοποίησαν την ανάσυρση του άτυχου άνδρα που κατέληξε στη θάλασσα.

Το άψυχο σώμα του 69χρονου πιλότου ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή στη Βόρεια Εύβοια, μέσα από την άτρακτο του ελικοπτέρου, τ’ οποίο είχε καταλήξει στον πυθμένα της θάλασσας, σε βάθος 52 μέτρων. 

Το χρονικό της πτήσης

Πρόκειται για πολιτικό ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από το Μαντούδι και κατευθυνόταν προς τον Βόλο.

Η κάμερα της ΕΡΤ κατέγραψε την πορεία του, δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή. Η βροχή ήταν καταρρακτώδης και η ορατότητα περιορισμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ελάχιστα μετά την απογείωση από το Μαντούδι ο χειριστής ανέφερε ότι οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δυσμενείς, αμέσως μετά χάθηκε από τα ραντάρ και σήμανε συναγερμός στις αρχές.

Συγκεκριμένα: 

  • Το Agusta Bell απογειώθηκε από ελικοδρόμιο στις Αφίδνες στις 08:00 το πρωί.
  • Η ενημέρωση προς τις αρχές εναέριας κυκλοφορίας ήταν ότι κατευθύνεται στο Μαντούδι.
  • Στις 09:00 προσγειώθηκε όντως στο χωριό της Β. Εύβοιας.
  • Στις 10:13 ο χειριστής ενημέρωσε ότι απογειώνεται με προορισμό τη Βιομηχανική περιοχή του Βόλου κι από εκεί θα επέστρεφε τη βάση του στην Αττική.
  • Στο σχέδιο πτήσης που είχε υποβληθεί αναφερόταν ότι κατά την επιστροφή θα ήταν ακόμη ένα άτομο ως επιβάτης.

Η στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου στην παραλία Αχλαδίου

Η στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου στη Βόρεια Εύβοια στην παραλία Αχλαδίου φαίνεται να καταγράφηκε σε βίντεο - ντοκουμέντο. Στις εικόνες φαίνεται το ελικόπτερο να πέφτει στη θάλασσα και αυτή να αφρίζει από την σφοδρότητα της σύγκρουσης.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις