Breaking news

INTIME NEWS
A

Μηνύματα μέσω του 112 στάλθηκαν στους κατοίκους της Αττικής, της Αχαΐας, της Ηλείας, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθoυ και της Ιθάκης, για την κακοκαιρία «Elias».

Στο μήνυμα αναφέρεται ότι προβλέπονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, όπως ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Με το συγκεκριμένο μήνυμα, η Πολιτική Προστασία καλεί τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, κατά την διάρκεια των φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Σήμερα Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης), τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και τη βόρεια Πελοπόννησο.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν:

  • στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας),
  • την Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας),
  • στη Στερεά (στην Αιτωλοακαρνανία, την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα και βαθμιαία στη Φωκίδα και τα δυτικά τμήματα της Βοιωτίας) και
  • στη βόρεια Πελοπόννησο (στους νομούς Αχαΐας και τα δυτικά τμήματα του νομού Κορινθίας).

Αύριο, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, την κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), τις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Φθιώτιδας, στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως το μεσημέρι, στις Σποράδες, τη Μαγνησία, τη βόρεια Εύβοια, και τα βορειοανατολικά τμήματα της Στερεάς. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις