Breaking news

syggrou ekrixi
A

Η έκρηξη επί της λεωφόρου Συγγρού και συγκεκριμένα στον αριθμό 3 σημειώθηκε λίγο πριν τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης.


Το κτήριο τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ ο δρόμος έχει γεμίσει συντρίμμια από την έκρηξη. 

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, η λεωφόρος Συγγρού θα επανέλθει στην κυκλοφορία το μεσημέρι της Πέμπτης, αφού καθαρίσει ο δρόμος και δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για πεζούς και παρακείμενες επιχειρήσεις.

Σοκαριστική, μάλιστα, είναι η δήλωση της ΕΛ.ΑΣ, η οποία αναφέρει ότι ήμασταν τυχεροί που σήμερα ήταν αργία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Εάν η έκρηξη είχε σημειωθεί σε ώρα αιχμής, θα θρηνούσαμε πάνω από 100 νεκρούς, εκτιμούν οι αστυνομικές πηγές.

Ανατροπή στις έρευνες

Αρχικά οι πληροφορίες ήθελαν την έκρηξη να οφείλεται στο φυσικό αέριο, σύμφωνα με μαρτυρία του ιδιοκτήτη σχολής χορού επί της Συγγρού 3, που έκανε λόγο για εκκένωση του κτιρίου λόγω διαρροής υγραερίου. Ωστόσο νέα στοιχεία ανατρέπουν αυτή τη θεωρία. 


Σύμφωνα με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, το κτήριο στον αριθμό 3 της Συγγρού δεν έχει παροχή φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα, εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρίας βρέθηκε στο σημείο προκειμένου να ερευνήσει το ενδεχόμενο διαρροής φυσικού αερίου διαπιστώνοντας πως κανένας από τους ενοίκους δεν είναι διασυνδεδεμένος με το δίκτυο.

Αντιθέτως, φυσικό αέριο διαθέτει το κτήριο στον αριθμό 7, ενώ όπως φαίνεται το ωστικό κύμα από την έκρηξη στη Συγγρού 3 προκάλεσε τη διαρροή στην παροχή φυσικού αερίου μεταξύ των αριθμών 5 και 7.

Οι τεχνικοί της Εταιρείας εκτιμούν, τώρα, ότι η έκρηξη στον αριθμό 3 προκλήθηκε από φιάλη υγραερίου, την οποία ενδεχομένως να χρησιμοποιούσε ο 78χρονος τραυματίας.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις