Breaking news

Μετρό
A

Στην απόφαση τους για συμμετοχή στην αυριανή 24ωρη απεργία επιμένουν οι εργαζόμενοι στο μετρό, αν και κρίθηκε παράνομη η απεργία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο, Πέμπτη 21/ Σεπτεμβρίου οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από την έναρξη κυκλοφορίας ως τη 1 και 30 το μεσημέρι, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος των εργαζομένων Σπύρος Ρεβύθης, η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. είχε προσφύγει για μια απεργία που δεν είχαν προκηρύξει οι εργαζόμενοι. Μάλιστα, δήλωσε ότι θα προσφύγουν άμεσα κατά της διοίκησης για «παραπλάνηση έδρας δικαστηρίου», αφού «η ΣΤΑΣΥ παρανόμησε».

Πρόσθεσε ακόμα ότι οι εργαζόμενοι στο μετρό μετέχουν αύριο στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και όχι εκείνοι. Μέχρι στιγμής, η απεργία το μετρό θα γίνει κανονικά.

Η ΣΤΑΣΥ, πάντως, ενημέρωσε πως «αύριο Πέμπτη 21/09 οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από την έναρξη κυκλοφορίας ως τη 13:30. Θα ακολουθήσει ενημέρωση και για τη Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς  - Κηφισιά».

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Παράνομες κρίθηκαν και οι στάσεις εργασίας στα λεωφορεία, ωστόσο είναι άγνωστο ακόμη πώς θα αντιδράσουν οι συνδικαλιστές του ΟΑΣΑ.

Στις στάσεις λεωφορείων εξακολουθεί να αναγράφεται ότι τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ αύριο θα κινούνται μεταξύ 9:00 - 21:00 λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας (5.00 π.μ.) ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00).

Επίσης, σύμφωνα με την ένωση εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, τα τρόλεϊ θα κινούνται μόνο μεταξύ 9:00-21:00 λόγω στάσης εργασίας.

Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα λεωφορεία στις γραμμές οι οποίες έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ. Στάση εργασίας θα γίνει και στο τραμ από τις 13:30 ως τη λήξη της βάρδιας, δηλαδή στις 00:00.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις