Breaking news

Μνημείο Παύλος Φύσσας
A

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Στο σημείο της δολοφονίας θα πραγματοποιηθεί και φέτος στις 17:30 αντιφασιστική διαδήλωση.

Ανάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα.

Στις 17:30 θα πραγματοποιηθεί η προσυγκέντρωση μπροστά από το μνημείο του Παύλου Φύσσα, ενώ λίγο αργότερα στις 18:00 θα ακολουθήσει πορεία η οποία θα καταλήξει στον ιστορικό χώρο της Μάντρας Μπλόκου Κοκκινιάς.

Από νωρίς το πρωί πολίτες έχουν προσέλθει για να αφήσουν μια ανθοδέσμη στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ενώ η Ελληνική Αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι από τις 15:30 θα είναι κλειστή η γραμμή 3 του μετρό, οι σταθμοί Κοκκινιά και Μανιάτικα και θα επαναλειτουργήσουν μετά το τέλος της πορείας. Παράλληλα, σε όλη τη χώρα θα υπάρχουν πορείες στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Στη Θεσσαλονίκη η αντιφασιστική διαδήλωση για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα θα πραγματοποιηθεί στην Καμάρα στις 17:30.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, ο Παύλος Φύσσας είχε πάει μαζί με την κοπέλα του σε μία καφετέρια του Κερατσινίου για να παρακολουθήσουν τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρί Σεν Ζερμέν για το Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί διαπληκτίστηκε με κάποια άτομα, τα οποία με τα κινητά τους κάλεσαν ενισχύσεις. Αυτό που αρχικά φάνηκε ως μία διαμάχη για το ποδόσφαιρο, στη συνέχεια έγινε αντιληπτό ότι είχε βαθύτερα πολιτικά κίνητρα, καθώς αυτοί που έσπευσαν στην καφετέρια ήταν μέλη των τοπικών οργανώσεων της «Χρυσής Αυγής».

Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να ερευνήσουν το περιστατικό είδαν τον Παύλο Φύσσα να κείται αιμόφυρτος στο οδόστρωμα με τραύματα από μαχαίρι στο στήθος. Διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Σεπτεμβρίου 2013. Όσο είχε ακόμη τις αισθήσεις του, φέρεται να υπέδειξε τον 45χρονο Γιώργο Ρουπακιά, οδηγό φορτηγού, ως δράστη της εναντίον του επίθεσης, ο οποίος και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις