Breaking news

rapid_test
A

Ένα νέο διαγνωστικό τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊου, το οποίο συνδυάζει την ταχύτητα των Self και Rapid test, με την ακρίβεια των μοριακών test (PCR) πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Συγκεκριμένα το τεστ το οποίο ανέπτυξαν ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, ονομάζεται «Harmony COVID-19 τεστ» και όπως και το PCR ανιχνεύει γενετικό υλικό του κορονοϊού, αλλά διαφέρει στο χρονικό διάστημα, που είναι πολύ λιγότερα από 24 ώρες

Ειδικότερα ο χρόνος που απαιτείται για την έκδοση του αποτελέσματος, από το νέο διαγνωστικό εργαλείο δεν χρειάζεται περισσότερα από 30 λεπτά και μάλιστα παρέχεται και υψηλή ακρίβεια.

Ο Barry Lutz αναπληρωτής καθηγητής Βιο-Μηχανικής και ερευνητής στο Ινστιτούτο Ιατρικής Ακριβείας “Brotman Baty” δήλωσε ότι «Σχεδιάσαμε ένα τεστ με χαμηλό κόστος και απλό στην πράξη ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε, οπουδήποτε ».

Τα Προκαταρκτικά Αποτελέσματα του νέου τεστ

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό, το τεστ Harmony έχει ποσοστό ακριβείας 97% καθώς ανιχνεύει τρεις διαφορετικές περιοχές του γονιδιώματος του κορoνοϊού.
 
Συγκεκριμένα αν ένα νέο στέλεχος του κορονοϊού έχει πολλές μεταλλάξεις σε μια περιοχή, το νέο διαγνωστικό τεστ εξακολουθεί να είναι αποτελεσματικό στις άλλες δύο. Μπορεί, για παράδειγμα, να ανιχνεύσει την μετάλλαξη Όμικρον που έχει δεκάδες μεταλλάξεις στην περιοχή του γονιδιώματος που κωδικοποιεί την πρωτεΐνη ακίδα S.

Τέλος ο Lutz εξήγησε ότι « Το τεστ βασίζεται σε μια σταθερή θερμοκρασία ελαχιστοποιώντας τον χρόνο θέρμανσης και ψύξης και καταλήγει σε αποτέλεσμα σε 30 λεπτά ».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις