Breaking news

Κακοκαιρία Daniel: Συνεχίζονται τα πλημμυρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία – 8 φορές πάνω η στάθμη του Πηνειού – 15 νεκροί
A

Ακόμη μία ημέρα αγωνίας βιώνουν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, εξαιτίας των εκτεταμένων καταστροφών που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel», αφήνοντας πίσω της κατεστραμμένες περιουσίες, αγνοούμενους και νεκρούς πολίτες

Τα πλημμυρικά φαινόμενα εξακολουθούν με αμείωτο ρυθμό, εξαιτίας της υπερχείλισης του Πηνειού ποταμού, του οποίου η στάθμη βρίσκεται οκτώ φορές υψηλότερη. Ο τραγικός απολογισμός των νεκρών ανήλθε χθες στους 15, μειώνοντας τον αριθμό των αγνοουμένων, δεδομένου ότι εντοπίστηκε η σορός του 42χρονου που είχε παρασυρθεί μπροστά στα μάτια του 17χρονου γιού του από ιστιοπλόο στον Παγασητικό, αλλά και οι δύο αγνοούμενοι, μητέρα και γιος, από την Μεταμόρφωση Καρδίτσας. Χθες το πρωί εντοπίστηκε επίσης ο 58χρονος που αγνοούνταν από τον Άγιο Δημήτριο με τη συνδρομή drone, ενώ αγνοούνται δύο Αυστριακοί από τα Ποτιστικά Πηλίου.

Σημειώνεται ότι οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται στις πλημμυρισμένες περιοχές των εργατικών κατοικιών στη συνοικίες της Γιάννουλης και της Νέας Σμύρνης,  περιοχές δηλαδή όπου χθες  υπήρξε ενημέρωση για εκκένωση, ενώ συνεχίζεται και σήμερα η μεταφορά πλημμυροπαθών στις τρεις δομές φιλοξενίας που έχουν δημιουργηθεί στην πόλη.

Χωριά έχουν μετατραπεί σε βάλτους γεμάτα λασπόνερα, με την κυκλοφορία στο δίκτυο της περιοχής να έχει διακοπεί σε πολλά σημεία λόγω της πλημμύρας, προκαλώντας πρόβλημα στη μετακίνηση. To ίδιο μεγάλη είναι και η ζημιά σε μεγάλη έκταση των καλλιεργειών του κάμπου, οι οποίες έχουν πλημμυρίσει ολοσχερώς.

Δείτε την ολοσχερή καταστροφή στην πόλη της Λάρισας:

Μάχη με τον Πηνειό

Πάντως, η στάθμη του Πηνειού έχει υποχωρήσει μόλις κατά 60 εκατοστά από τέλος της θεομηνίας, φτάνοντας χθες το μεσημέρι στα 7.92 μέτρα. Και αυτό όταν, με βάση τους αισθητήρες που έχει τοποθετήσει το ΕΛΚΕΘΕ μέσα στο ποτάμι, η στάθμη του νερού στις 3 Σεπτεμβρίου ήταν μόλις 1.29 εκατοστά, ενώ στις 8 Σεπτεμβρίου έφθασε στα 8,43 μέτρα.

Όπως δήλωσε χθες ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός ζητούμενο παραμένει ο Πηνειός ποταμός, καθώς τις τελευταίες ώρες καταγράφηκαν υπερχειλίσεις του στις ανατολικές εκβολές του, προς τις περιοχές πλησίον της λίμνης Κάρλα και βορειοανατολικά προς την Αμφιθέα.

«Η στάθμη του Πηνειού παραμένει στα ίδια επίπεδα. Οι πολίτες των περιοχών που εξελίσσεται η πλημμυρική δραστηριότητα θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών», όπως ανέφερε ο κ. Αρτοποιός και πρόσθεσε ότι στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, «οι επιχειρήσεις αφορούν σε μεταφορές συμπολιτών μας αν και δεν υπάρχει κίνδυνος για την σωματική τους ακεραιότητα».

Σε 18 μέτρα ύψος έφτασαν τα νερά στην κοιλάδα των Τεμπών

Από κρεμαστή, έγινε… επιπλέουσα η γέφυρα των Τεμπών, όπως φαίνεται από φωτογραφίες που ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα ο Δήμος Τεμπών.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook, τα νερά που γέμισαν την κοιλάδα έφτασαν σχεδόν να καλύψουν την κρεμαστή γέφυρα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στο σημείο εκείνο τα νερά έφτασαν σε ύψος μέχρι τα 18 μέτρα που βρίσκεται, δηλαδή, η κρεμαστή γέφυρα των Τεμπών.

Όπως διευκρίνισε, πάντως, ο δήμαρχος, Γιώργος Μανώλης, η κρεμαστή πεζογέφυρα «προς το παρόν είναι εκεί όρθια. Εύχομαι να παραμείνει έτσι».

 

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις