Breaking news

Κακοκαιρία Daniel: Στους 14 οι νεκροί - Εντοπίστηκαν μητέρα και γιος που ήταν αγνοούμενοι
A

Δύο ακόμη σοροί εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου, στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, με τον τραγικό απολογισμό των νεκρών από την κακοκαιρία Daniel να φτάνει τους 14.

Όπως επιβεβαίωσαν οι Αρχές πρόκειται για την 88χρονη μητέρα και τον 65χρονο γιο της, οι οποίοι ήταν εδώ και ημέρες αγνοούμενοι. 

Οι αγνοούμενοι πλέον είναι επίσημα τρεις, καθώς νωρίτερα ανασύρθηκε η σορός 56χρονου αγνοούμενου από υπαίθριο χώρο ανάμεσα στους οικισμούς του Αγίου Δημήτριου και του Πέτρινου στην Καρδίτσα, ο οποίος εντοπίστηκε από drone.

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού

Οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού των κατοίκων πόλεων και χωριών της Θεσσαλίας, που έχει «πνιγεί» από τα νερά του Πηνείου, συνεχίζονται για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα.

Στο μέτωπο των πλημμυρών, ο Πηνειός συνεχίζει να φουσκώσει «καταπίνοντας» το ένα μετά το άλλο χωριά και οικισμούς. Οι εκκενώσεις συνεχίστηκαν μέχρι και αργά χθες το βράδυ του Σαββάτου (09/09), ενώ με το πρώτο φως της ημέρας οι επιχειρήσεις ξανάρχισαν.

Την ίδια ώρα ο κίνδυνος από τα λιμνάζοντα νερά γίνεται όλο και μεγαλύτερος. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας στη Λάρισα κάλεσε τους πολίτες να μην καταναλώνουν μολυσμένο νερό.

Η κ. Αγαπηδάκη είπε ότι όλα τα λιμνάζοντα και στάσιμα ύδατα πρέπει να τα αντιμετωπίζουν ως δυνητικά μολυσμένα.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις