Breaking news

elena akrita
A

Με 1.200 περίπου οδηγούς οχημάτων να παραμένουν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα τους από χτες στην Αττική Οδό ξημέρωσε η δεύτερη ημέρα με την κακοκαιρία «Ελπίδα» στη χώρα μας.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας απεγκλωβίστηκαν 1.800 οχήματα κι εξακολουθούν να παραμένουν 1.200, άλλα από αυτά εγκαταλελειμμένα και άλλα με τους οδηγούς μέσα. Μάλιστα, οι οδηγοί βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό από χτες το πρωί!

Το γεγονός δεν έμεινε ασχολίαστο και από την γνωστή δημοσιογράφο Έλενα Ακρίτα, η οποία με ανάρτηση της στο facebook ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πάντως 2,80 για διόδια και διανυκτέρευση στην Αττική Οδό είναι προνομιακή τιμή».

 

Πινγκ πονγκ ευθυνών

Στην Τροχαία και την Πολιτική Προστασία ρίχνει τις ευθύνες για τις τραγικές εικόνες με τους εκατοντάδες εγκλωβισμένους οδηγούς στην Αττική Οδό ο Φάνης Παπαδημητρίου, εκπρόσωπος της εταιρίας διαχείρισης και διευθυντής κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ. Παπαδημητρίου, ανέφερε ότι «ο δρόμος κλείνει με διαταγή της Τροχαίας».

«Εχθές το πρωί η Αττική Οδός λειτουργούσε κανονικά. Στις 8 έπιασε η κίνηση και τα φαινόμενα. Όταν νιώθεις ότι το δρόμο τον έχεις, δεν τον κλείνεις. Η εταιρία δεν κλείνει το δρόμο μόνη της, χρειάζεται συντονισμός με την Τροχαία, και με διαταγή της Τροχαίας κλείνει, όπως και εκείνη απαγόρευσε τη διέλευση των φορτηγών. Ό,τι επιχείρηση έχει γίνει το βράδυ, έχει γίνει προσεγγίζοντας ανάποδα. Η Αττική Οδός έχει 35 εκχιονιστικά, κάποια εγκλωβίστηκαν και τα ίδια. Γίνονταν και γίνονται τιτάνιες προσπάθειες. Και πάμε και κόντρα, και ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Έχει έρθει και η Πυροσβεστική τώρα και προσπαθούμε να κάνουμε το αδύνατο, δυνατό», ανέφερε ο εκπρόσωπος της «Αττική Οδός Α.Ε».

Παράθυρο για αποζημιώσεις οδηγών

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αγωγή σε βάρος της διαχειρίστριας εταιρείας της Αττικής Οδού, αλλά και της καταβολής αποζημιώσεων στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι το κράτος οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν τονίζοντας ότι «προτεραιότητά μας είναι αφενός να φτάσουν ασφαλείς στα σπίτια τους και αφετέρου η αποκατάσταση του ρεύματος σε χιλιάδες νοικοκυριά». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση της αργίας και κλείσιμο των σχολείων και αύριο σημειώνοντας ότι οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν αργότερα, μέσα στη μέρα

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις