Breaking news

Ικαρία
A

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι κάτοικοι της Ικαρίας, προκειμένου να σταματήσει να μετακινείται στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου, η μοναδική γιατρός που έχει διοριστεί στο Πολυδύναμο Ιατρείο Ραχών.

Πιο συγκεκριμένα, η γιατρός μετακινείται για εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου, με αποτέλεσμα μία μεγάλη περιοχή του νησιού να μένει κυριολεκτικά ακάλυπτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μόνιμος πληθυσμός στην περιοχή ανέρχεται στους 2.500 κατοίκους, ενώ το καλοκαίρι ο αριθμός αυτός τριπλασιάζεται!

Να σημειωθεί ότι με τον τρόπο αυτό, η γιατρός, Σταματία Ζουμπουλέλη, αναγκάζεται να δουλεύει 365 μέρες τον χρόνο, κάτι που εκτός από απάνθρωπο, συντελεί σε παράγοντα πρόκλησης λάθους.

Αντιδρούν οι κάτοικοι

Για να αποτρέψουν την μετακίνηση της γιατρού και να διεκδικήσουν την στελέχωση των μονάδων υγείας, οι κάτοικοι της Ικαρίας έχουν προγραμματιστεί νέα κινητοποίηση, αύριο, Τετάρτη 21 Ιουνίου και ώρα 13:00, στο Πολυδύναμο Ιατρείο Ραχών.

Δείτε τι δήλωσε η ίδια η γιατρός, σχετικά με τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στο νησί:

Ζητούν από έναν άνθρωπο να δουλεύει 365 ημέρες

“Το Περιφερειακό Ιατρείο καλύπτει πολλούς υπερήλικες και πολλά μικρά παιδιά. Συνολικά παρέχεται ιατρική φροντίδα σε 2.500 ανθρώπους, που το καλοκαίρι ο αριθμός αυτός τριπλασιάζεται… τουλάχιστον. Το συγκεκριμένο Ιατρείο, ως Πολυδύναμο θα έπρεπε να έχει έναν γενικό ιατρό, έναν παιδίατρο, έναν νοσηλευτή και έναν βοηθό εργαστηρίου. Αν’ αυτού έχει έναν γενικό γιατρό, που δεν έχει την θέση του μόνιμου ιατρού, αλλά του αγροτικού… Επομένως, όλες αυτές οι θέσεις είναι ακάλυπτες και έχει γίνει μόνο μία προκήρυξη το 2017” λέει η γιατρός.

“Ζητάμε στελέχωση, στελέχωση του Κέντρου υγείας, που απέχει μισή ώρα, στελέχωση του Ιατρείου. Επισημαίνω, ότι το ασθενοφόρο από εδώ απέχει στην καλύτερη μισή ώρα, αν η βάρδια είναι στο Κέντρο Υγείας. Αν η βάρδια είναι στο Νοσοκομείο, το ασθενοφόρο απέχει μιάμιση ώρα. Καταλαβαίνετε, πως οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες για μας. Με αυτές τις συνθήκες ζητούν από ‘μένα κάνω πέντε εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου, να λείπω από το χωριό τουλάχιστον πέντε ημέρες το μήνα και όλες αυτές τις υπόλοιπε ημέρες ζητούν από έναν άνθρωπο να δουλεύει 365 ημέρες”, εξηγεί η κ. Ζουμππουλέλη.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις