Breaking news

γεωργία μπίκα
A

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, τα δείγματα τον τοξικολογικών εξετάσεων της Γεωργίας Μπίκα έχουν φτάσει στην Βέρνη και πολύ σύντομα θα έχουμε και τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Το  Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης έχει τη δυνατότητα να προσδιορίζει τις χημικές δομές άγνωστων φαρμάκων και ουσιών. Όπως ανέφεραν πηγές που χειρίζονται την υπόθεση στόχος είναι να καλύψουν όλη την γκάμα των ουσιών και να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Μετά την επεξεργασία του δείγματος θα βγουν τα αποτελέσματα, θα συνταχθεί μια έκθεση και στη συνέχεια θα αποσταλούν σε αρμόδιο ιατροδικαστή και την Αστυνομία. 

Να σημειωθεί μάλιστα ότι επίσημα κάθε χρόνο τουλάχιστον 100 νέα συνθετικά ναρκωτικά βγαίνουν στην παράνομη αγορά και η επίδρασή τους είναι ίδια με τα κλασικά ναρκωτικά.

Το κόστος τέτοιων εξετάσεων είναι ιδιαίτερα υψηλό και η εξέταση για κάθε ουσία που εντοπίζεται κοστίζει 330 φράγκα. Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για το μοναδικό περιστατικό, καθώς αποστολή εξετάσεων στο εξωτερικό έχει ξαναγίνει και για άλλες υποθέσεις.  

Όλο αυτό το διάστημα προχώρησαν μόνο όσες εξετάσεις μπορούσαν να γίνουν στα μηχανήματα του ελληνικού εργαστηρίου και από την Δευτέρα «έτρεξαν» οι διαδικασίες για να σταλεί το δείγμα ούρων στο εξωτερικό. Ο λόγος που στάλθηκαν οι τοξικολογικές εξετάσεις στη Βέρνη είναι για να εντοπιστούν πιθανά νέα ναρκωτικά που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους δύο μήνες στην παράνομη αγορά και πιθανόν να έχουν χορηγηθεί στην 24χρονη και είναι αδύνατο να προσδιοριστούν από τα ελληνικά εργαστήρια

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις