Breaking news

Επιχείρηση του Λιμενικού σώματος
A

Τουλάχιστον 78 είναι οι νεκροί που έχουν ανασυρθεί έως τώρα από τη θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου μετά το ναυάγιο αλιευτικού πλοίου που μετέφερε παράνομα μετανάστες.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό και άλλων αγνοουμένων συνεχίζονται από σκάφη του Λιμενικού Σώματος και αεροσκάφη.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης του ΟΗΕ κάνει λόγο για τουλάχιστον 400 επιβαίνοντες, ενώ υπάρχει ανησυχία για πολλούς μετανάστες πάνω στο πλοίο που ναυάγησε.

Με σχετική ανάρτηση αναφέρει ότι μέχρι στιγμής 104 επιζώντες μεταφέρθηκαν στην ακτή, ενώ 32 σοροί ανασύρθηκαν.

Παράλληλα τονίζει ότι «Οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται, ενώ υπάρχει ο φόβος ότι χάθηκαν περισσότερες ζωές. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλοίο επέβαιναν έως και 400 άτομα».

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, όταν ο αριθμός των νεκρών επιβαινόντων δεν είχε φτάσει τους 78 είχε αναφέρει ότι «Είναι αποκαρδιωτικό. Ανασύρθηκαν 41 σοροί, ενώ οι αγνοούμενοι μπορεί να είναι εκατοντάδες στα ανοιχτά της Πύλου, στην Ελλάδα».

Έπειτα συμπλήρωσε ότι «Μπορούν να αποφευχθούν τέτοιοι τραγικοί θάνατοι στη θάλασσα, ενώ χρειάζονται περισσότερα ασφαλή μονοπάτια για τους ανθρώπους που αναγκάζονται να φύγουν και δεν θα πρέπει να αφήνονται επιλογές οι οποίες είναι επικίνδυνες για την ανθρώπινη ζωή».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις