Breaking news

INTIME NEWS
A

Σήμερα, Πέμπτη 18 Μαΐου, θα υπάρχει ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, καθώς εορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Μουσείων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM), με την επιλογή του θέματος αυτού το ICOM επιθυμεί να αναδείξει τον ρόλο και τη δύναμη των μουσείων να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων της αειφορίας και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής του κοινωνικού συνόλου.

Επίσης, το ΔΣ του Ελληνικού Τμήματος του ICOM επέλεξε το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, ως τιμώμενο φορέα για το 2023, εκτιμώντας ιδιαίτερα το επιστημονικό, εκπαιδευτικό και ευρύτερα πολιτιστικό έργο που επιτελεί, καθώς και τη συμβολή του στην προαγωγή των εικαστικών τεχνών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Σημειώνεται ότι την ημέρα του εορτασμού, η είσοδος είναι ελεύθερη στα δημόσια μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, ενώ πολλά μουσεία, δημόσια και μη, διοργανώνουν πλήθος εκδηλώσεων όχι μόνο τη συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά και γύρω από αυτήν.

Η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 16 Μαΐου 2023, και ώρα 19:00 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, οδός Ερατοσθένους 13 στην Αθήνα.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων που έχουν ετοιμάσει τα ελληνικά μουσεία με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2023, πατώντας εδώ.

Ημέρες με δωρεάν είσοδο

Σημειώνεται πως βάσει υπουργικής απόφασης η είσοδος, είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, στις κάτωθι ημερομηνίες:

  • 6η Μαρτίου (Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη),
  • 18η Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων),
  • 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων),
  • τελευταίο σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου (Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς),
  • 28η Οκτωβρίου (Εθνική Εορτή) και
  • πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου.
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις