Breaking news

parallagi omikron
A

Σύμφωνα με την Angeligue Coetzee, η οποία είναι πρόεδρος της Νοτιοαφρικανικής Ιατρικής Ενωσης, οι ασθενείς που προσβλήθηκαν από το στέλεχος Ομικρον παραπονιούνται κυρίως για κόπωση, πόνους στο κεφάλι και στο σώμα, περιστασιακό πονόλαιμο και βήχα.

Αντιθέτως η απώλεια όσφρησης και γεύσης – που αποτελεί ένα κοινό σύμπτωμα του κορωνοϊού και κυρίως του στελέχους Βήτα – φαίνεται να απουσιάζει από τη λίστα των ενοχλήσεων που βιώνουν όσοι μολύνονται με τη μετάλλαξη Ομικρον.

Αλλωστε, αυτή η διαπίστωση ήταν η αιτία που κινητοποίησε τους γιατρούς στη Νότια Αφρική και ξεκίνησαν αμέσως οι εργαστηριακοί έλεγχοι για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για νέα μετάλλαξη.

Είναι σημαντικό δε να σημειωθεί ότι ακόμη μερικά συνήθη συμπτώματα της μετάλλαξης Δέλτα είναι ο πυρετός, η καταρροή και το φτέρνισμα. Αντιθέτως το πρώτο σημάδι της λοίμωξης που προκαλείται από την Ομικρον φαίνεται να είναι η γενική κακουχία με τους ασθενείς να παραπονιούνται για την κούραση που νιώθουν.

Είναι ακόμη νωρίς για να γνωρίζουμε τον βαθμό της προστασίας που θα παρέχουν τα mRNA εμβόλια έναντι του νέου στελέχους, ωστόσο είναι ελπιδοφόρο ότι τα mRNA εμβόλια δεν οδηγούν μόνο στην παραγωγή εξουδετερωτικών αντισωμάτων, αλλά επάγουν και την Τ κυτταρική ανοσία που μπορεί να παρέχει μερική προστασία στα νεότερα στελέχη, ακόμα και παρά τις μεταλλάξεις του ιού, που τον βοηθούν να ξεφεύγει από την προστασία των αντισωμάτων.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις