Breaking news

moderna_biontech
A

Η BioNTech σε συνεργασία με την Pfizer και την Moderna ξεκίνησαν τις διεργασίες για την προσαρμογή των εμβολίων τους κατά της Covid-19 προκειμένου να είναι το ίδιο αποτελεσματικά και κατά της νέας μετάλλαξης Όμικρον. Συγκεκριμένα η Pfizer ανακοίνωσε πως είναι σε θέση να έχει έτοιμη και μια νέα εκδοχή εμβολίου, μέσα στο διάστημα των 100 επόμενων ημερών. 

Η εταιρεία έχει ξεκινήσει τις αναλυτικές μελέτες προκειμένου να φανεί προετοιμασμένη, μπροστά σε κάθε πιθανό σενάριο που αφορά την νέα μετάλλαξη. Η προερχόμενη από την Μποτσουάνα παραλλαγή έχει αρχίσει να ξεδιπλώνεται γρήγορα ανά τον κόσμο, ενώ οι ερευνητές διεξάγουν τις απαραίτητες έρευνες για να διαπιστωθεί κατά πόσο μια επιπλέον δόση θα είναι απαραίτητη. 

pfizer_vaccin

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα που ανάρτησε o Bloomberg οι Moderna και BioNTech προετοιμάζονται εδώ και μήνες για ένα τέτοιο πιθανό σενάριο, με τις δύο εταιρείες να χρησιμοποιούν την ευρέως διαδομένη τεχνολογία RNA, γεγονός το οποίο μειώνει τον απαιτούμενο χρόνο για την δημιουργία μιας νέας δόσης. 

Η νέα παραλλαγή του ιού με την ονομασία Όμικρον φαίνεται να έχει προκαλέσει μεγάλο κύμα ανησυχίας σε όλο τον κόσμο, με μερικές χώρες να έχουν ξεκινήσει ήδη την εφαρμογή ταξιδιωτικών περιορισμών, με σκοπό το κέρδος χρόνου. 

Μέσα στο διάστημα των δύο ερχόμενων εβδομάδων, οι δύο εταιρείες πρόκειται να γνωστοποιήσουν εάν τελικά θα χρειαστεί να προσαρμοστούν τα ήδη υπάρχοντα εμβόλια τους. Ενώ καθιστάτε η μεγάλη προσοχή των ανεμβολίαστων και εμβολιασμένων πολιτών τους για την τήρηση των νέων μέτρων, κατά της εξάπλωσης της πανδημίας. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις