Οι σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων πραγματοποιούν πολλά υποσχόμενα πειράματα με βάση το αγαπημένο τυρί, το οποίο υπόσχεται ακόμα και «φυσική τόνωση».
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, νέες γεύσεις τυριών με τις προσμίξεις βοτάνων, μπαχαρικών ακόμη και αλλαντικών, τυρί με σοκολάτα, με προσούτο, ακόμη και με τριβόλι, το βότανο «βιάγκρα» της φύσης.
Η φύση αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή πρώτων υλών για την τροφή, την ένδυση, τις κατασκευές του ανθρώπου, ακόμη και για τα φαρμακευτικά είδη και σκευάσματα.
Μελλοντικοί αγρότες εκπαιδεύονται στην ευφυή γεωργία
Μονόδρομο αποτελεί σύμφωνα με τους ειδικούς, η ευφυής γεωργία, για τη μείωση του κόστους παραγωγής και τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων. Γι’ αυτό και οι μελλοντικοί αγρότες, που φοιτούν στο Επαγγελματικό Λύκειο της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη δεν θα μπορούσαν να μην εκπαιδεύονται στις νέες τεχνολογίες.
Δημιουργία πιλοτικών αγρών σε Ανατ. Μακεδονία και Θράκη
Μια ακτινογραφία του πρωτογενούς τομέα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βρίσκεται σε εξέλιξη. Αγρότες, Περιφέρεια και Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια μελέτη με στόχο την ανάδειξη όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής, τη βελτίωση της παραγωγής, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την προώθηση των προϊόντων στις αγορές.