Breaking news

rafale
A

Τα πρώτα ελληνικά αεροσκάφη Rafale πρόκειται να φτάσουν στην Ελλάδα την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, περνώντας από την Ακρόπολη πριν προσγειωθούν στη βάση τους, στην Τανάγρα, του Νομού Βοιωτίας. 

Συγκεκριμένα τα πρώτα 6 μαχητικά αεροσκάφη Rafale που φτάνουν στην Ελλάδα, θα έχουν την υποδοχή της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα, Βοιωτίας. Πρόκειται για 2 διθέσια και τα 4 μονοθέσια μαχητικά που πραγματοποιούν τις τελευταίες δοκιμές και ελέγχους τους στη Γαλλία, λίγο πριν το ταξίδι τους στην Ελλάδα. 

Αφότου εισέλθουν τα Rafale στο FIR Αθηνών, 4 μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 θα τα συνοδεύσουν στην αεροπορική βάση της Τανάγρας. Νωρίτερα, τα 6 Rafale μαζί με τα Mirage 2000-5 θα πετάξουν σε χαμηλό ύψος πάνω από την Αθήνα και το βράχο της Ακρόπολης, σε μια πτήση υψηλού συμβολισμού.

Να αναφερθεί ότι στα πιλοτήρια των Rafale θα βρίσκονται Έλληνες πιλότοι, που εδώ και 10 μήνες έχουν εκπαιδευτεί στη Γαλλία. Στα 2 διθέσια Rafale θα βρίσκονται στο πίσω κάθισμα ως συγκυβερνήτες δύο Γάλλοι πιλότοι της Armee D’el Air, όπου το προηγούμενο διάστημα ήταν οι εκπαιδευτές των Ελλήνων χειριστών.

Ειδικότερα στην 114 Πτέρυγα Μάχης θα βρεθεί την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ακόμη θα παρευρεθεί η στρατιωτική ηγεσία, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη, 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις