Breaking news

koronoios emvolio
A

Η κατάσταση θα βελτιωθεί από το Πάσχα και προς το καλοκαίρι, ενώ εντός του έτους θα φθάσουμε πιθανότατα στην ενδημική φάση της πανδημίας του κορονοϊού, εκτίμησε ο επικεφαλής του τμήματος Ιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Βερολίνου Charité Κρίστιαν Ντρόστεν.

Ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ τόνισε από την πλευρά του ότι δεν υπάρχει λόγος λήξης συναγερμού και προειδοποίησε ότι η "Όμικρον" δεν θα είναι η τελευταία παραλλαγή και μια νέα παραλλαγή το φθινόπωρο θα μπορούσε να είναι πολύ πιο επικίνδυνη και μεταδοτική.

 "Το φθινόπωρο θα υπάρχουν και πάλι απροστάτευτοι άνθρωποι και επιπλέον πολλοί θα έχουν χάσει την προστασία τους, διότι θα υπάρχει νέα παραλλαγή. Μια νέα παραλλαγή θα μπορούσε επίσης να είναι πολύ πιο επικίνδυνη και μεταδοτική, αυτό δεν το γνωρίζουμε. Αυτή τη στιγμή υποχωρούμε πολύ για τους ανεμβολίαστους. Τα παιδιά κυρίως παραχωρούν πολλά προκειμένου να προστατεύσουμε τους ανεμβολίαστους. Σε αντάλλαγμα, μπορούμε επίσης να τους ζητήσουμε να εμβολιαστούν. Προστατεύονται έτσι από τη σοβαρή νόσηση και μπορούμε να ξαναρχίσουμε τη ζωή μας. Η "Όμικρον" δεν είναι η τελευταία παραλλαγή", δήλωσε ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και επανέλαβε την έκκλησή του για εμβολιασμό του πληθυσμού.

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου "Ρόμπερτ Κοχ" Λόταρ Βίλερ επισήμανε σχετικά ότι αν και τα περιστατικά της "Όμικρον" είναι ηπιότερα, λόγω του μεγάλου αριθμού των κρουσμάτων, εκτιμάται ότι θα αυξηθούν και οι νοσηλείες και οι θάνατοι. Διευκρίνισε μάλιστα ότι υπάρχει σημαντική υποαναφορά κρουσμάτων, καθώς πολλά εργαστήρια και υγειονομικές υπηρεσίες έχουν επιβαρυνθεί σοβαρά. Ως αποτέλεσμα, πρόσθεσε, η ανίχνευση των επαφών θα λειτουργεί ακόμη πιο δύσκολα. Ο Καρλ Λάουτερμπαχ συμπλήρωσε ακόμη ότι "δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτό το κύμα απλώς να περάσει. Θα πεθάνουν πολλοί άνθρωποι και τα νοσοκομεία θα φθάσουν στα όριά τους".

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις