Breaking news

Θεσσαλονίκη: Χωρίς νερό για επτά ώρες τη Δευτέρα 20/3 η Ηλιούπολη στο δήμο Παύλου Μελά
A

Υπέρογκες χρεώσεις είδαν στους λογαριασμούς του νερού οι κάτοικοι χωριών του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, οι οποίοι  διαμαρτυρήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο.

Ειδικότερα, οι κάτοικοι ζητούν ανάκληση της νέας τιμολογιακής πολιτικής της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης βάσει της οποίας καλούνται να πληρώσουν λογαριασμούς που φτάνουν ή και ξεπερνούν τα 2000 ευρώ!

Οι πρώτοι λογαριασμοί άρχισαν να έρχονται στις αρχές του έτους με τους κατοίκους να αρνούνται να πληρώσουν και τους υπευθύνους του δήμου να εξετάζουν πλέον όλα τα ενδεχόμενα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Στο μεταξύ μπλόκο στη διακοπή νερού σε όσους δεν πληρώνουν βάζει η πρώτη δικαστική απόφαση για το θέμα από το ειρηνοδικείο.

Πλέον, οι κάτοικοι σκοπεύουν να προσφύγουν μαζικά στη δικαιοσύνη για να μη μείνουν χωρίς νερό.

Υπενθυμίζεται ότι οι λογαριασμοί στις περιοχές Πολυδένδρι και στις Πέντε Βρύσες, ξαφνικά πήραν την ανιούσα, φτάνοντας ακόμη και το αστρονομικό ποσό των 1.000 ευρώ!

Υπενθυμίζεται τέλος πως το νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας που «πέρασε» από τη Βουλή, προσβλέπει στην ιδιωτικοποίηση του νερού, που νοείται ως δημόσιο αγαθό, δεν μπορεί πλέον να αμφισβητηθεί από την κοινή γνώμη, αφού αρκεί να σκεφτεί κανείς την εξέλιξη της ΔΕΗ, του ΟΣΕ και των άλλων πρώην, αμιγώς, δημόσιων εταιρειών. 

λογαριασμοί νερού
ERT
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις